PODGORICA: Divlja deponija na Zabjelu, širi se nesnosan smrad - Volim Podgoricu

PODGORICA: Divlja deponija na Zabjelu, širi se nesnosan smrad

U Ulici Ksenije Cicvarić, u podgoričkom naselju Zabjelo, godinama se na parceli, tik uz saobraćajnicu, odlaže otpad.

Sa nelegalne deponije širi se nesnosni smrad, jer osim građevinskog šuta, na toj lokaciji se odlaže i životinjski otpad.

U to se nedavno, na poziv građana, uvjerila i ekipa “Vijesti”.

Dio deponije zarastao u travu, dio otpada samo što se ne sruči na saobraćajnicu. Iako mještani apeluju na gradske vlasti da saniraju deponiju, iz Glavnog grada tvrde da nemaju obavezu da to učine, jer je parcela privatno vlasništvo.

Mještani strahuju da može doći do zaraze s obzirom na ljetnje vrućine, a kako su istakli, kada duva vjetar, ne mogu da otvore prozore zbog neprijatnih mirisa. Tvrde da bi nadležni morali da se pozabave ovim problemom.

Na tom mjestu, pojašnjavaju, odlagan je godinama građevinski šut sa raznih lokacija, a navodno je zemljište trebalo da bude privedeno namjeni, odnosno da preko parcele bude izgrađena nova saobraćajnica.

“Međutim, godinama se otpad gomila, smeća je sve više, lokacija je pravo ruglo. Kada je počeo da se odlaže šut, ovdje nije bilo mnogo izgrađenih kuća, ali sada u blizini ima i stambenih zgrada”, kazao je “Vijestima” jedan od mještana.

On je istakao, da mu nije jasno, da se neko tako neodgovorno ponaša.

“Zamislite kakav pogled imaju ljudi iz stanova u novim zgradama, umjesto lijepo uređene livade, gledaju ovo ruglo i izvor zaraze. Nadležni bi morali ovim da se pozabave”.

Iz Glavnog grada su “Vijestima” saopštili da zemljište na kojem se odlaže otpad nije javno, već je u pitanju privatna imovina.

“Zemljište na kojem su odložene prisutne količine otpada nema status javnog, već je u pitanju privatna imovina. S tim u vezi, nadležne radske službe nemaju ni obavezu ni ingerenciju da mogu uklanjati otpad sa zemljišta koje su u privatnom vlasništvu”, istakli su iz Glavnog grada, ne precizirajući u čijem je vlasništvu parcela, odnosno deponija.

Kako su naveli, vlasnici parcele dužni su da je uređuju i održavaju.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com