Advokat Miomira Mugoše: Pisani dokazi ukazuju da je slučaju “Carine” sve u skladu sa zakonom

Na suđenju bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši u Višem sudu u Podgorici, advokat odbrane Mitar Mugoša kazao je da svi pisani dokazi koji su provedeni na glavnom pretresu ukazuju da je sve u predmetu Carine urađeno u skladu sa zakonom i sve odluke donijete zakonito.

Danas je održan glavni pretres na kojem su čitani pisani dokazi.

“Odbrana primjećuje da se krivični sud ne može upuštati u pravnu valjanost upravnih akata. Ocjenu i zakonitost upravnih akata donose nadležni organi. Tako da sud ni u kom slučaju ne može reći da li je neki upravni akt zakonit ili nezakonit”, istakao je advokat Mitar Mugoša.

Predsjednica Vijeća sudija Vesna Pean je nastavak suđenja zakazala za 19. septembar.

U optužnici se navodi da je Mugoša “od 25. jula 2007. do 8. maja 2012., kao službeno lice i javni funkcioner – gradonačelnik, iskorišćavanjem svog službenog položaja i prekoračenjem svog službenog ovlašćenja, pribavio drugom korist, a Glavnom gradu pričinio štetu.

“Postupajući suprotno službenim interesima i interesima glavnog grada i to Zakona o građevinskom zemljištu, protivno odluci Skupštine opštine donio je odluku od 30. avgusta 2007. o prenosu prava na zemljište preduzeću “Carine” za 165 eura po metru kvadratnom, neposrednom pogodbom”, piše u optužnici. Na taj način, dodaje se, pribavio je “Carinama” korist od 6.723.194, 85 eura, a Opštini Podgorica štetu u istom iznosu.

Vijesti

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close