,,Da li ćete uhapsiti Sinđelića nakon obrazloženja Višeg suda?” - Volim Podgoricu

,,Da li ćete uhapsiti Sinđelića nakon obrazloženja Višeg suda?”

Iz Demokratskog fronta pitali su minsitra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića – da li će nakon odluke, a kasnije i obrazloženja Višeg suda uhapsiti Sašu Sinđelića po crvenoj Interpolovoj potjernici kako bi se obnovio postupak njegovog izručenja Hrvatskoj.

“Nakon skandalozne odluke Više i Apelacionog suda da po crvenoj Interpolovoj potejrnici odbiju izručenje Saše Sinđelića Republici Hrvatskoj iz razloga što se u vrijeme odlučivanja o zahtjevu nalazio u Srbiji, uslijedilo je još skandaloznije obrazloženje da oni po ovom zahtjevu više neće odlučivati dok ga policija ne uhapsi”, saopštili su iz DF-a.

U saopštenju dodaju da taj slučaj najbolje pokazuje “lice i naličje” crnogorskog pravosuđa.

“I onda premijer Duško Marković juče u Parlamentu saopštava da je izbor članova Sudskog savjeta prioritet nad prioritetima kako bi se nastavilo sa ovom institucionalnom hajdučijom. Upravo iz ovako protivustavnog, protivzakonitog i nelegitimnog Sudskog savjeta proističu kriminalne odluke poput ove o neizručenju Saše Sinđelića Višem i Apelacionom sudu”, navode iz DF-a.

Oni su poručili Nuhodžiću da “više nikoga neće štedjeti”.

“Pošto je više nego očigledno da se u ovom trenutku igra ping pong čiji je Saša Sinđelić, očekujemo jasno izjašnjenje Mevludina Nuhodžića da li će uhapsiti Sašu Sinđelića zbog ubistva Mirka Fotesa za koje je osuđen na dvadeset jednu godinu zatvora. Ukoliko ga ne uhapsi, onda će Mevludin Nuhodžić postati još jedan od saučesnika ove vulgarne farse u pravosuđu koja svakim danom dobija najprizemniji oblik zastiđa. Ali i to će biti jasan pokazatelj za DF da otpočne još odlučnije raskrinkavanje svih aktera ovog kriminalnog udruživanja koje je imalo za cilj zabranu našeg političkog saveza ne bi li se nastavila nesmetana diktatura braće Đukanović. U tom raskrinkavanju nećemo nikog poštedjeti, od glavnih protagonista, do članova njihovih porodica koji su ogrezli u kriminalno poročnim aktivnostima koje će javnost vrlo brzo saznati, kako kroz djelovanje u Skupštini, tako i kroz druge vidove javnog djelovanja”, kazali su iz DF-a.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com