Podgoričanin dugovao kamatašima, pa ubio četiri osobe - Volim Podgoricu

Podgoričanin dugovao kamatašima, pa ubio četiri osobe

 

Istražitelji su došli do saznanja da je Marjan Vujačić (34), osumnjičen za četiri likvidacije, zbog svog poroka od sitnog lopova postao egzekutor

Podgoričanin Marjan Vujačić (34), koji je nedavno uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje da je likvidirao četiri osobe u tri države, postao je plaćeni ubica kako bi otplatio kockarske dugove, pišu crnogorski mediji.

Prema riječima izvora podgoričkog lista Pobjeda, istražitelji provjeravaju da li se Vujačić, koji je bio sitan kriminalac, upustio u “opasnu igru” zbog finansijskih poteškoća.

Enormne sume

 Utvrđeno je da je Podgoričanin blizak osobama iz “škaljarskog klana”, te da je postao jedan od glavnih egzekutora tog klana. Najsuroviji posao Vujačić je navodno prihvatio zbog svog poroka. Naime, on je zapao u velike kockarske dugove, a da bi ih vratio, uzimao je pozajmice od zelenaša. Kako nije mogao da vraća kamate, njegovi dugovi su dostigli enormne iznose. Zelenaši su počeli da ga sve više pritiskaju i da mu prete – kaže izvor podgoričkih medija i dodaje da se Vujačić tada odlučio da postane plaćenik.
Jugoslav Cvetanović žrtva Vujačića
JUGOSLAV CVETANOVIĆ ŽRTVA VUJAČIĆAFOTO: PRIVATNA ARHIVA

– Pošto je bio u kontaktu sa “škaljarcima”, oni su mu navodno ponudili posao za koji je dobijao ozbiljne svote. Tako je Vujačić za novac počinio najmanje četiri ubistva. Prvo u nizu počinio je pre dve godine, kada je u Vranju izrešetao Jugoslava Cvetanovića, brata ubice Nikole Bojovića. Za taj “posao” on je navodno dobio 50.000 evura – objašnjava izvor kako je ovaj Podgoričanin od sitnog lopova postao jedan od najopasnijih ubica.

Lažni identitet

Podsjetimo, Marjan Vujačić dolijao je 12. juna, kada je došao u policijsku stanicu u Novom Sadu da preuzme falsifikovanu ličnu kartu i pasoš. Istragom je utvrđeno da su mu dvije službenice MUP, preko posrednika, izdale dokumenta na ime nepostojeće osobe, i to za novčanu nadoknadu od 1.500 eura.

– Posle hapšenja zbog falsifikovanja, inspektori su otkrili da je Vujačić osumnjičen za četiri ubistva – jedno u Srbiji, jedno u Holandiji i dva u Crnoj Gori. On je najprije bio osumnjičen samo za likvidaciju Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, koji je osuđen zbog ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. Upoređivanjem video-snimaka, DNK tragova i otisaka prstiju, ubrzo je doveden u vezu i sa likvidacijama Vranjanca Gorana Tasića Gokčeta (46) u Amsterdamu, kao i Veselina Kalezića (47) i Mila Ilića (30) u Podgorici – podsjeća naš izvor.

Likvidacije za koje je Vujačić osumnjičen
x 30. april 2019 – Milo Ilić izrešetan je sa 13 hitaca na ulici u Podgorici. Kamere su tada snimile ubicu s kačketom kako na ulici ide da ubije Mila. Ilić je bio blizak “kavačkom klanu”
x 19. novembar 2018 – Veselin Kalezić, pripadnik “kavačkog klana”, ubijen je u podgoričkom naselju Stari aerodrom. U njega je ispaljeno 10 hitaca, a kamere su snimile likvidaciju
x 15. mart 2018 – Goran Tasić Gokče likvidiran je ispred jedne kuće u Amsterdamu, a nekoliko ulica dalje pronađen je zapaljen BMW
x 27. septembar 2017 – U Vranju je ubijen Jugoslav Cvetanović. Na njega je ubica ispalio 30 hitaca u mračnom prolazu između zgrada u Vranju

Ubijao po istom receptu
Rešetao s leđa i palio kola

Likvidacije iza kojih navodno stoji Vujačić počinjene su na gotovo identičan način. Naime, sve žrtve su izrešetane s leđa i s više hitaca, a automobili kojima se ubica dovezao na mjesto zločina kasnije su nađeni zapaljeni. Takođe, sigurnosne kamere su snimile ubicu, a on je prilikom izvršenja zločina uvijek bio maskiran kačketom, vrlo hladnokrvan i brz.

Brojke
x 4 ubistva počinio Podgoričanin
x 1.500 eura platio za lažna dokumenta
x 50.000 eura dobio za ubistvo Jugoslava Cvetanovića

(Volim Podogricu/Pobjeda/Kurir.rs)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com