PRAVDA? Čaki slomili glavu, pa ga osudili na godinu dana robije! - Volim Podgoricu

PRAVDA? Čaki slomili glavu, pa ga osudili na godinu dana robije!

Aleksandar Čaka Ivanović osuđen je na godinu dana zatvora zbog napada na policajace Ljubišu Vukovića i Ratka Delibašića, nakon utakmice Sutjeska – Budućnost u Nikšiću.

To je prvostepena odluka sutkinje nikšićkog Osnovnog suda Vesne Kovačević, koja je obrazložila da je tokom suđenja nesumnjivo dokazano da je jedan od vođa navijača Budućnosti – “varvara” napao policajca koji je obezbjeđivao fudbalsku utakmicu.

Ivanovićev branilac, advokat Srđan Lješković, “Vijestima” je kazao da će uložiti žalbu. “Sutkinja je odbila sve predloge odbrane i nije prihvatila da se kao svjedoci saslušaju Milorad Žižić, Veselin Veljović, Nikola Janjušević i Darko Mađarić. Čak je odbila da u spise predmeta uvrsti Mađarićevu izjavu koju je dao u drugom predmetu – da je vidio da Ivanović krvari iz glave i čela. Odbijen je naš zahtjev za psihijatrijskim vještačenjem, a ne znamo da li će udarac u glavu Ivanoviću ostaviti trajne posljedice”, rekao je Lješković. Odbijeno je i svjedočenje 25 navijača Fudbalskog kluba Budućnost koji su se tokom incidenta nalazili na udaljenosti od dva do deset metara od Ivanovića.

“Ne znam da li je neko slučajno, namjerno ili nenamjerno izbacio dio snimka gdje Ivanović prelazi ogradu i zadobija povredu, ali toga dijela nigdje nema. Snimci i fotografije koje su prikazane su tako slabe rezolucije da se na njima ne vidi krv, već tamna mrlja. Mi znamo da je ta mrlja od krvi, ali smo ostavili da sud procijeni o čemu se radi“, istakao je Lješković.

Osnovni državni tužilac Željko Perović, odustao je od dijela optužnog akta koji se odnosi na to da je Ivanović nanio tjelesnu povredu Vukoviću, jer je vještačenjem utvrđeno da policajac nije zadobio povredu glave, kako je tvrdio.

Na prethodnom pretresu su i ljekari Dragutin Višnjić, koji je toga dana primio Vukovića, i sudski vještak Spasoje Vukotić, kazali da Vuković nije zadobio povrede, pa čak ni one koje se kvalifikuju kao lake.

Specijalista sudske medicine dr Miodrag Šoć, u sudnici je rekao da se na osnovu Ivanovićeve medicinske dokumentacije radi o teškim tjelesnim povredama i da je povreda na središnjem tjemenom dijelu glave “apstraktno mogla da bude mogućnost za gubljenje života ili mogući izvor zaraze, jer je riječ o jako prokrvljenom predjelu” i da je Ivanović zbog takve povrede mogao da osjeti strah, uzbuđenje i nelagodu.

Lješković je u završnoj riječi podsjetio da je Ivanović u izjavi datoj pred Unutrašnjom kontrolom policije kazao da ga policija presreće, privodi, poziva na informativne razgovore od trenutka kada su počeli protesti u Crnoj Gori i da je to bio samo uvod za “ovakvo terorisanje od strane pripadnika MUP-a”.

Istakao je i da “je jasno da su sve izjave policajaca bile lažne, kako bi zaštitili sebe u drugom postupku koji će se voditi pred sudom, a u kom će uloge biti obrnute”.

Ivanović je 3. aprila pretučen nakon incidenta na stadionu Sutjeske. Iako je zadobio teške tjelesne povrede, još nije utvrđeno ko ga je od službenika policije pretukao.

Od 5. aprila vođa “varvara” je u pritvoru, a povodom njegovog slučaja vodi se i drugi spor u kome je Ivanović oštećeni.

Koliko će robijati onaj ko je Čaki uništio život?

Nakon izricanja presude Lješković je pitao kolika kazna treba da se izrekne onima koji su uništili život njegovom branjeniku:

“Ako je moj branjenik zbog ovoga dobio godinu zatvora, pitam se koliko godina robije treba da dobiju oni koji su mu uništili život, koji su se iživljavali nad njim. Ovakvo ponašanje službenika MUP-a može se slobodno podvesti pod terorisanjem”, rekao je advokat. Ivanovićev branilac istakao je da se još nije došlo do imena i prezimena onoga ko je pokušao ubiti Ivanovića.

“Kažem pokušao ubiti, jer ovakvo ponašanje MUP-a nije zabilježeno na sportskim događajima od utakmice Crvena zveda – Dinamo iz Zagreba”, rekao je Lješković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com