PODGORIČKA ŠKOLA DEMANTUJE: Nije bilo “noževa, ustaša i četnika, sve je IZMIŠLJENO” - Volim Podgoricu

PODGORIČKA ŠKOLA DEMANTUJE: Nije bilo “noževa, ustaša i četnika, sve je IZMIŠLJENO”

Iz podgoričke Osnovne škole „ Dr Dragiša Ivanović“  demantovali su navode koji su se pojavili u medijima.

“Naime ,pomenuti događaj se uopšte nije desio u našoj školi, i plasirane informacije nijesu istinite”, navode iz ove škole.

Podsjetimo, ranije danas mediji su prenijeli informaciju da su učenici srpske nacionalnosti bili izloženi verbalnim, ali i fizičkim napadima u ovoj školi.

Kako se navodi, glavni akter skandaloznog dešavanja je, navodno, učenica osmog razreda K.P. koja je prvo, tvrdi portal In4s,  pjevala ustašku pjesmu „Čavoglavu“ ispred zbornice i to u prisustvu dežurnog nastavnika M.B.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste da tim povodom nije reagovao niko od nastavnog kadra, piše ovaj portal. K.P.  je, navodno, narednog dana donijela nož u školu i u učionici ga stavila pod grlo učenici J.P. Nastavnica je odmah prekinula čas i pozvala razrednu S.B. ali nije bilo efekta. Učenica je, prema navodima ovog portala, nastavila da vrijeđa i prijeti djeci srpske nacionalnosti.

Iz škole apeluju da mediji u cilju objektivnog informisanja javnosti, a posebno u cilju zaštite maloljetne djece, ubuduće mnogo više povedu računa da tekstovi koje plasiraju budu tačni i provjereni iz relevantnih izvora.

“Plasiranje potpuno neistinitih informacija je strašno, a još strašnije kada su u njega upletena djeca. Zato apelujemo kako na medije tako i na sve nadležne organe da zaštite škole od plasiranja neistinitih informacija, koje ugrožavaju naš rad i dobrobit djece.

Slažemo se da na nasilje treba hitno reagovati, ali ukoliko se desi.

U našoj školi djeca su bila i biće zaštićena u dijelu naših nadležnosti , ali bi svi, pa i predstavnici medija , takođe djecu trebalo da štite. Od sebe samih , pa nadalje”, novdi se u reagovnaju uprave Osnovne škole “Dragiša Ivanović”.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com