Marija Pančić pokušala da ubije sedmogodišnjeg sina - Volim Podgoricu

Marija Pančić pokušala da ubije sedmogodišnjeg sina

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv srpske državljanke Marije Pančić (40) iz Bele Palanke, koja se tereti za pokušaj ubistva sedmogodišnjeg sina, potvrdila je za Pobjedu savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Aida Muzurović.

Prema nalazima iz istrage, Pančić se tereti da je 4. decembra prošle godine, u porodičnoj kući na Rijeci Crnojevića, više puta nožem ubola sina, nanoseći mu teške povrede.

“Spornog dana ga je više puta ubola nožem u vrat, grudni koš i natkoljenice, nanoseći mu teške i po život opasne povrede. U periodu koji je prethodio ovom događaju udarala ga je, usljed čega je zadobio krvne podlive, što znači da postoji osnovana sumnja da je okrivljena počinila krivično djelo stavljeno joj na teret”, navedeno je ranije u naredbi za sprovođenje istrage.

Obrazloženo je i da osnovana sumnja da je Pančić počinila krivično djelo proizilazi iz dokaza zapisnika o uviđaju iz kojeg se vidi da nema tragova obijanja vrata i prozora, niti tragova oštećenja, da su na krevetu u spavaćoj sobi bili vidljivi tragovi krvi na čaršavu, jastučnici i dušeku, dok je ispod dušeka pronađen nož.

U istrazi je saslušano više svjedoka, među kojima su i komšije Pančić. Svjedok B. R. je pred Višim državnim tužilaštvom izjavio da ga je 4. decembra pozvala S. J. i rekla da čuje komšinicu Pančić kako kuka i govori ,,nemoj mi umrijeti”.

“Nakon toga on je došao, pokušao da otvori vrata, ali su bila zaključana, što mu je bilo čudno, pa je dozivao Pančić, ali je iz kuće samo čuo kako govori “da ne umre”. Kada je okrivljena izašla poslije nekoliko minuta, držala je sina u naručju kojeg je zaklonila kao da želi da ga sakrije i nije se obazirala na njegovu ponudu da joj pomogne”, to su detalji iz iskaza svjedoka.

Svjedokinja S. J. izjavila je da je kritičnog dana bila u svojoj kući kada je začula vrisak djeteta, a potom i okrivljenu koja je vikala ,,nemoj mi umrijeti”.

U svjedočenju S. J. je opisala i da je nedugo nakon toga došao poštar, te i da je Pančić iznijela dijete ispred kuće. Pokušala je da ga sakrije, ali je svjedokinja vidjela da je dječaku lice krvavo.

Optužena Pančić je u istrazi negirala krivicu, tvrdeći da ne zna ko je to učinio i da ona nije. Njoj je pritvor produžavan zbog opasnosti od bjekstva i težine krivičnog djela.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com