PODGORICA: Požari na sve strane! U Zeti, Tuzima, Ponarima, Lekićima, na Giorici, u Atinskoj… - Volim Podgoricu

PODGORICA: Požari na sve strane! U Zeti, Tuzima, Ponarima, Lekićima, na Giorici, u Atinskoj…

Za protekla dva dana podgorički vatrogasci gasili  čak 22 požara na teritoriji grada, a osim toga imali su intervencije na gašenju automobila.

“Od 28.06. od 19h do 29.06.2019. godine do 16h, Služba zaštite i spašavanja je intervenisala 16 puta od čega je bilo 13 požara i to u Zeti , na teritoriji Tuzi kao i kod TC Palada i na Sadinama. Takodje, tokom noći izvršeno je gašenje dvoje vozila u Bulevaru Save Kovačevića i u Donjoj Gorici, kao i jedna intervencija u dijelu otvaranja prostorija zbog zaglavljenih vrata”, navodi se na njihovoj FB stranici.

Od juče vatroascki su imali devet intervencija, od toga osam intervencija na gašenju požara na otvorenim prostorima na kojima je uglavnom gorela trava i nisko rastinje.

Gorjelo je između naselja Ponari i Lekići i naselju Gorica u Atinskoj ulici.

“Najveći požar nastao je između naselja Ponari i Lekići koji je uz veliki napor s obzirom da se jak vjetar brzo širio, u potpunosti ugašen oko ponoći. Na lice mjesta utvrđeno je da je požar nastao 50 metara od puta ka brdu i po svemu sudeći izazvan je sa namjerom, o čemu je obaviještena policija i biće pokrenuta procedura protiv N.N lica”, navodi iz Službe zaštite i spašavanja.

Na ovoj lokaciji požari se izazivaju godinama unazad sa posljedicama širenja na više sela u tom reonu u kojima biva ugrožena zivotna sredina i više desetina objekata.

U toku današnjeg dana došlo je do požara u naselju Gorica u Atinskoj ulici koji je izazvao nemir kod građana iz ovog naselja pa je na lice mjesta takođe upućena i komunalna policija koja će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti kao i aktivnosti na utvrđivanju identiteta vlasnika parcele i lica koja su izazvala pomenuti požar.

Služba zaštite i spašavanja će, kako navode, i ubuduće u saradnji sa Upravom policije, gradskim službama, tužilaštvom i ostalim nadležnim organima nastaviti sa procesuiranjem u svim onim slučajevima kada se utvrdi da je požar na neko lokaciji nastao namjerom.

“Za ove potrebe vrši se svakodnevno osmatranje teritorije specijalnom letilicom dron, a svi podaci i fotografije, kao i snimci biće ustupljeni nadležim organima u procesu postupanja po prijavama. Osim na požarima pripadnici Službe zaštite i spašavanja izvršili su jednu intervenciju uklanjanja stabla čije je obrušavanje sputavalo normalan saobraćaj u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, a između ostalog vršili smo i preventivne obilaske tokom kojih smo uočili određene nedostatke koje ćemo nastojati da u saradnji sa gradskim službama uklonimo u narednih par dana, kako bi se eliminisala svaka mogućnost nastanka požara i njegovog nekontrolisanog širenja. S tim u skladu na brdu Gorica vršeno je krčenje i uklanjanje biljnog otpada na nekim od kritičnih lokacija”, navode vatrogasci na svojoj FB stranici.

V.M.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com