13 PRESUDA PROTIV CRNE GORE - Volim Podgoricu

13 PRESUDA PROTIV CRNE GORE

 U 2018. godini Evropski sud za ljudska prava donio je 13 presuda protiv Crne Gore, navodi se u Izvještaju Evropske komisije. Kako je precizirano, većina slučajeva odnosila se na član 6 Evropske konvencije o ljudskim pravima pravo na pravično suđenje, pišu Dnevne novine.

“Dva slučaja odnosila su se na član 8 Evropske konvencije o ljudskim pravima (pravo na poštovanje privatnog i porodičnog života), dva na član 1 Protokola br. 1 (pravo na imovinu), dok se jedan odnosio na član 13 (efikasan pravni lijek). Kršenja su utvrđena u 11 od ovih slučajeva”, navodi se u Izvještaju.

Kako ocjenjuju, ukupna svijest o institucijama i pravima zaštićenim Evropskom konvencijom o ljudskim pravima (EKLJP) se povećava, ali su još potrebna poboljšanja u pogledu primjene standarda Konvencije i kvaliteta obrazloženja odluka.

“Crna Gora je nastavila da osigurava dobar nivo saradnje sa Evropskim sudom za ljudska prava i nijedna presuda nije predmet pojačane nadzorne procedure. Vlada nastavlja sa sklapanjem prijateljskih poravnanja u predmetima uzimajući u obzir dužinu trajanja postupka i neizvršavanje domaćih odluka”, stoji u Izvještaju.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com