PODGORICA: Dejan Cukić sjutra nastupa u Atriumu Capital Plaze - Volim Podgoricu

PODGORICA: Dejan Cukić sjutra nastupa u Atriumu Capital Plaze

Muzičar Dejan Cukić nastupiće u utorak, 2. jula u Podgorici i to u Atriumu Capital Plaze od 21 sat.

Tim povodom, pjevač je za dodatak Kroz grad otkrio koliko je ovaj ambijent za njega neobičan, da li je spreman za nastup u nesvakidašnjim uslovima kakvo je podgoričko ljeto i visoke temperature čak i u noćnim satima, te otkrio da li su mu draži ovakvi, samostalni nastupi ili u okviru festivala.

“Uvijek se radujem svakom novom izazovu. Drugačiji ambijent i drugačiji format nastupa uvijek su posebno nadahnuće. Ovoga puta ću pokušati da svoj klupski solo-akustični nastup transponujem u formu koncerta što mi predstavlja sasvim novo zadovoljstvo”, prokomentarisao je on priliku da nastupi u Atriumu.

S obzirom na to da je imao priliku da tokom zimskih dana nastupa u glavnom gradu Crne Gore, i to na otvorenom, Cukić je iskusio podgoričku zimu, a kako je otkrio u razgovoru za Kroz grad, ima iskustva i sa toplijim danima.

“Bio sam u Podgorici u JNA davnih osamdesetih, znam sve izazove (smijeh). Šalim se, proveo sam u vojsci sasvim kratak period (zbog nepopravljivo lošeg vida), ali tada sam zavolio grad i radujem se svakom novom povratku u Podgoricu. Po bilo kakvim vremenskim uslovima”, istakao je on.

Kako ističe, tokom ovog ljeta trebalo bi da crnogorska publika dobije još prilika da čuje njegov repertoar, ali za sada može da najavi samo jedan nastup.

“Ja se nadam. Ipak, za sada mogu da najavim samo da bend Spori Ritam i ja dolazimo na moto skup u Berane 12. jula. To je sigurno. Za druge stvari čekamo potvrde i konačne dogovore”, pojasnio je muzičar koji je nedavno objavio i singl “Pamet u glavu”, a uskoro će njegovi fanovi moći da čuju još novog materijala.

“Naš novi album izlazi u septembru, tako da će tek tada uslijediti prava kampanja, pa će možda i nastupa u Crnoj Gori, prije svega sa kompletnim sastavom, biti više naredne godine”, obećava on.

Cukić je bio raspoložen da otkrije i kakvi nastupi mu više leže, oni na kojima binu dijeli sa kolegama, ili kada publiku ima samo za sebe.

“Ja volim festivale. Oni su uvijek prilika da pridobijemo za sebe i neku mlađu publiku koja nija baš sasvim upoznata sa našim radom. Često mi se događa da poslije takvih koncerata čujem komentar: ‘Pa ja znam sve vaše pjesme!’. Oni ih znaju sa radija ili iz klubova, a nisu ni bili svjesni ko ih pjeva originalno”, pohvalio se muzičar.

Cukić je u regionu osim po muzici poznat i kao novinar koji prati upravo muzičku scenu, pa je odgovorio i na pitanje da li je u posljednje vrijeme neko od mlađih kolega privukao njegovu pažnju.

“Pratim povremeno mlade rok bendove. Njima je zaista teško da se danas probiju do šire publike. Zato se radujem povratku emisije ‘Tri boje zvuka’ koja će od jeseni nastaviti da spaja nastupe mladih bendova sa već afirmisanim izvođačima”, ispričao je on. “Talenata ima puno. Klinci sviraju bolje nego ikada. Najviše nedostaje dobrih pjesama”, smatra Cukić.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com