USKORO EPILOG SUĐENJA NARKO-BOSU: Šariću izricanje kazne na jesen! - Volim Podgoricu

USKORO EPILOG SUĐENJA NARKO-BOSU: Šariću izricanje kazne na jesen!

Suđenje Darku Šariću i još 16-oro optuženih za pranje para u Srbiji ubacivaljem “prljavog novca” u legalne tokove, nakon osam godina je ušlo u završnicu, a epilog prvostepenom presudom se očekuje početkom jeseni.

Naime, prošle sedmice pred Specijalnim sudom u Beogradu okončan je dokazni postupak, ispitivanjem vještaka finansijske struke, pa je sud za cijelu drugu sedmicu septembra, od 9. do 13. tog mjeseca, zakazao izlaganje završnih riječi.

Zakon završnih izlaganja tužioca, optuženih i njihovih branilaca, sud će zakazati izricanje prvostepene presude.

Tužilaštvo tvrdi da su Šarić i ostali oprali oko 22 miliona evra, zarađenih prodajom kokaina, a optuženi su to negirali.

Šarić je u decembru prošle godine osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe radi šverca kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. Ta presuda je na preisitivanju po žalbama.

Prema navodima optužnice za pranje para, novac od prodaje kokaina koji je nabavljan u zemljama Južne Amerike, preko ofšor kompanija, prebacivan je u Srbiju i uplaćivan na račune domaćih preduzeća i pojedinih banaka.

Ova sredstva korišćena su za privatizaciju društvenih preduzeća, ali i kupovinu nekretnina i zemljišta.

Novac je između ostalog ulagan i u novosadski “Putnik”, “Mitrosrem” iz Sremske Mitrovice, “Palić” iz Subotice, brojne nekretnine na Zlatiboru.

Optuženi se međutim brane da su investirali u preduzeća i zemljišta, ali da je riječ o legalno zarađenom novcu.

Pored Šarića u ovom slučaju optužrni su i Nebojša Jestrović (svjedok saradnik), Andrija Krlović, Predrag Milosavljević, Radovan Štrbac, Zoran Ćopić, Marinka Vučetić, Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Boban Stojiljković, Bojan Stanojković, Erdin Aguš, Goran Vučković, Nebojša Spasić, Nemanja Krstajić, Goran Bogdanović i Marko Dabović.

Šarić se nakon višegodišnjeg bjekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

(Tanjug)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com