PODGORICA: Požar na brdu Lužnica - Volim Podgoricu

PODGORICA: Požar na brdu Lužnica

Na brdu Lužnica nadomak Podgorice danas je izbio veliki požar, a zahvaljujući angažovanju avio-helikopterske jedinice Direktorata za vanredne situacije požar je u potpunosti ugašen u 15.30 sati.

Danas, u periodu od 07h do 17h, Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica realizovala je deset intervencija od kojih je najviše bilo požara, i to na sedam lokacija. Najveći požar nastao je na području brda Lužnica. Zahvaljujući angažovanju avio- helikopterske jedinice Direktorata za vanredne situacije i maksimalnog angažovanja naših pripadnika na terenu, požar je u potpunosti ugašen u 15.30h. Požar je odmah po nastanku posmatran iz vazduha specijalnom letelicom dron, a sakupljeni materijal biće obrađen i ustupljen nadležnim organima. Uzimajući u obzir da je ova lokacija i u ranijim godinama bila zahvatana požarima uglavnom radi čišćenja pašnjaka, preduzećemo sve mjere da se ovaj slučaj do detalja procesuira, a isto će biti i sa svim sličnim slučajevima ubuduće. Osim požara, pripadnici Službe zaštite i spašavanja posjetili su vrtić Bambino u cilju edukativnog djelovanja kod najmlađe populacije, a u toku dana vršeno je jedno kontrolisano paljenje.

Gepostet von Služba zaštite i spašavanja – Glavni grad Podgorica am Donnerstag, 4. Juli 2019

Kako je saopšteno iz Službe za zaštitu i spašavanje, požar je posmatran iz vazduha dronom, a sakupljeni materijal biće obrađen i ustupljen nadležnim organima.

“Uzimajući u obzir da je ova lokacija i u ranijim godinama bila zahvatana požarima uglavnom radi čišćenja pašnjaka, preduzećemo sve mjere da se ovaj slučaj do detalja procesuira, a isto će biti i sa svim sličnim slučajevima ubuduće”, saopštili su iz Službe.

Istakli su da su danas imali deset intervencija od kojih je najviše bilo požara, i to na sedam lokacija.

Osim toga, pripadnici Službe su posjetilu vrtić Bambino kako bi edukovali djecu, a u toku dana vršeno je jedno kontrolisano paljenje.

2 komentara

  1. There are very a great deal of details this way to take into consideration. That is a excellent denote bring up. I provde the thoughts above as general inspiration but clearly you will find questions such as the one you talk about the location where the most important thing will likely be in honest excellent faith. I don?t know if guidelines have emerged about items like that, but Almost certainly that a job is clearly defined as a good game. Both kids feel the impact of only a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com