Home / LJUDI / Heroji zajednice / BIVŠI BAJAGIN BUBNJAR DANAS LIJEČI POLA HOLIVUDA Prema njemu je snimljena serija Doktor Haus, a on nikada ne koristi lijekove!
Tomas Pečner Foto printscreen Prva TV

BIVŠI BAJAGIN BUBNJAR DANAS LIJEČI POLA HOLIVUDA Prema njemu je snimljena serija Doktor Haus, a on nikada ne koristi lijekove!

Doktor Tomas je svjetski priznati dijagnostičar, naučnik i profesor, jedan od pionira primjene kvantne fizike u medicine i jedan od pionira doktora klovnova. Bolest može da konstatuje na vašem licu. On je ljekar koji nikada nije koristio lijekove.

Doktor Tomas Pečner, bivši bubnjar Bajage i instruktora, danas liječi pola Holivuda a bio je inspiracija za televizijsku seriju i lik doktora Hausa.
O odrastanju u Beogradu u svom životnom putu govorio je za Exploziv.

Pečner je studirao i doktorirao medicinu u Beogradu, on je Njemac rođen u Beogradu, zvao se Goran i Tomas i postao je inspiracija za čuvenu američku seriju Dr Haus.

“Ja sam srećan i ponosan što sam ovdje srećan i odrastao, više volim burek sa jogurtom nego bilo koje njemačko jelo”, kaže za Exploziv Tomas Pečner.
FOTO: PRINTSCREEN PRVA TV

U najnezgodnije vrijeme na ovim prostorima nosio je njemačko ime i učio je o zlodjelima njemačkog okupatora za vrijeme Drugog svjetskog rata.

“Jednom sam pitao oca zašto su svi na ić a ja na er, a on je rekao to je zato što smo mi Njemci, rekao sam da ne želim da budem Njemac, jer kad god smo se igrali Partizana i Njemaca niko nije htio da bude Njemac.

Djetinjstvo ga vezuje za Radničku ulicu i Šećeranu, gdje mu je otac radio kao ratni vojni zarobljenik, sve dok mašine nisu počele da proizvode šećer.

Poslije karijere umjetnika i preduzetnika, upisao je medicinu samo da bi razumio uzrok karcinoma koji mu je konstatovan.

FOTO: PRINTSCREEN PRVA TV

U Srbiju se vratio poslije gotovo 40 godina, na mjesto gdje je proveo dane svoje mladosti.

“Arhitektonska škola je bilo nešto veoma važno i specijalno u mom životu, ne samo zbog školovanja već zbog čitavog “paketa” tih nastavnika, profesora, majka Dane, razredne koja je predavala srpki”, prisjeća se Pečner.

FOTO: PRINTSCREEN PRVA TV

Tomas Pečner je danas svjetski priznati profesor, naučnik, dijagnostičar, začetnik kvantne grane u medicini i jedan od pionira doktora klovnova, čovjek koji stalno ide u krizna područja i koji bolest može da konstatuje na vašem licu. U svojoj tridesetogodišnjoj praksi nikada nije koristio lijekove.

“Danas djeci kad imaju temepretauru stavljaju čepić u guzi, niko se više ne sjeća obloga o sirćeta. Postavlja se pitanje ko je zdrav čovjek, onaj kome je dobar rendgenski snimak, a on je recimo masovni ubica, treba postaviti kosmičku dijagnozu, odnosno gledati i duhovnu i mentalnu stranu pacijenta.

Jednom godišnje dolazi u Srbiju i nesebično želi da svoje znanje podijeli sa onima koji na ovaj način žele da dodju do izliječenja.

 

Exploziv

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com