Na Mašinskom fakultetu dvostruko više upisanih - Volim Podgoricu

Na Mašinskom fakultetu dvostruko više upisanih

Upis u prvom roku na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) bolji je za 66 odsto nego prethodne godine, na oba studijska programa, saopštio je dekan te visokoškolske ustanove, Igor Vušanović.

On je rekao da je struktura upisanih znatno bolja jer sada preovlađuju učenici sa odličnim i vrlodobrim uspjehom.

“To nam daje nadu da ćemo u narednim godinama značajno unaprijediti i kvalitet nastave i pratktičnog rada sa budućim studentima”, naveo je Vušanović.

Kako je kazao, upis se završava sjutra, a sadašnja statistika ukazuje da će na oba programa – Mašinstvo i Drumski saobraćaj biti slobodnih mjesta u drugom roku.

U Crnoj Gori, istakao je Vušanović, nema nezaposlenih mašinskih inženjera i potražnja za tim kadrom je veoma izražena.

“Ovim putem pozivamo sve mlade ljude kojima su tehnika i prirodne discipline bliske da nam se pridruže, jer pred nama su uzbudljive godine kada je riječ o studijama tehnike“, rekao je Vušanović.

On je kazao da će praktična nastava na studentskim projektima u okviru programa Mehatronika, i studentskog projekta Formula student, koji se razvija, biti prilika mladima da iskažu svoje pune potencijale i da vremenom budu spremni za tržište rada, koje sa nestrpljenjem očekuje diplomirane mašinske inženjere.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com