Novi cjenovnici podgoričkih taktista - Volim Podgoricu

Novi cjenovnici podgoričkih taktista

Stupila je na snagu odluka o taksi prevozu kojom je predviđeno uvođenje starta, a podgorički taksisti sada imaju rok od pola godine da dostave na ovjeru nove cjenovnike. Za sada nijedno taksi udruženje, a ni privredno društvo nije dostavilo Sekretarijatu za saobraćaj cjenovnik na ovjeru. Podgorica trenutno ima 970 taksi vozila, piše Dan.

Novi cjenovnik usluga nijesu još pripremili u taksi udruženju Red lajna. Direktor udruženja Red lajn koje u voznom parku ima 90 vozila Snežana Vujanović kaže da će poslovanje uskladiti sa rokom kojim je je odlukom propisao Glavni grad.

“Još nijesmo krenuli da radimo cjenovnik ali je sigurno da ćemo mi postupiti po odluci koju je donio Glavni grad. Mi tu ništa ne možemo uticati. Odluka je tu i treba da se prilagodimo. Kako će na koga ona djelovati, ne znamo. Na nekoga će djelovati bolje, a na nekoga gore”, saopštila je Vujanović.

Novina koju je predvidjela odluka o taksi prevozu je uvođenje starta koji će biti u rasponu od 50 centi do eura. U tom rasponu predviđene su i cijene kilometra vožnje.

Iz Sekretarijata za saobraćaj ranije je saopšteno da su prihvatili sugestije taksista da se povećaju cijene noćne i praznične tarife.

“Nacrt odluke o taksi prevozu je bio na javnoj raspravi čime se dala mogućnost kako poslenicama u ovoj oblasti tako i javnosti da iskažu neke stavove vezano za uređenje problematike. Ima više pitanja koja su bila u fokusu izrade odluke naročito to što se novim Zakonom o drumskom prevozu definisala obaveza lokalnih samouprava da uvedu nove elemente u regulisanju autotaksi prevoza a odnosi se na uvođenje starta i drugih tarifa. Na javnoj raspravi taksi prevoznici su se žalili na vrijednosti koje su date za tarife i usluge smatrajući da su niske. Svi su tražili da bude veća polazna cijena za start i kilometar vožnje i to u rasponu od 50 centi do euro. Razmotrili smo sve što nam je predloženo i napravili određene izmjene. Prihvatili smo da donja granica starta i kilometra vožnje bude od 0,50 do eura, a na taksistima je da utvrde kolika će cijena biti. Prihvaćeno je i da noćna tarifa i vožnja za vrijeme praznika bude u rasponu od 60 centi do euro kako su i tražili”, saopštila je ranije sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić.

DAN

2 komentara

  1. The next occasion Someone said a blog, I really hope so it doesnt disappoint me about this place. What i’m saying is, Yes, it was my method to read, but I actually thought youd have something interesting to convey. All I hear is a number of whining about something you could fix should you werent too busy searching for attention.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com