OVO JE NOVI AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI: Nikšićanin je, a evo šta je do sada radio - Volim Podgoricu

OVO JE NOVI AMBASADOR SRBIJE U CRNOJ GORI: Nikšićanin je, a evo šta je do sada radio

Novi ambasador Srbije u Crnoj Gori biće Vladimir Božović, piše Blic.

List navodi, pozivajući se na izvor iz srpskog Ministarstva spoljnih poslova, da je juče Vlada razriješila dužnosti dosadašnjeg ambasadora na Cetinju Zorana Bingulca i na njegovo mjesto imenovala novog, ali nije objavila njegovo ime.

“Božović još nije prošao neophodnu pripremu Ministarstva spoljnih poslova i zato se njegovo ime ne pominje kod imenovanja”, kaže izvor Blica.

Vladimir Božović je rođen 3. decembra 1970. godine u Nikšiću, gdje je završio srednju školu – smjer književnost. Višu školu unutrašnjih poslova Ministarstva unutrašnjih poslova je završio u Zemunu, a potom i Pravni fakultet.

U martu 2019. godine doktorirao je na Fakultetu bezbjednosti Univerziteta u Beogradu na temu „Integritet policije i korupcija u policiji u Srbiji“.

Od 1991. do 1993. godine bio je predsjednik Saveza studenata Više škole unutrašnjih poslova, predsjednik Saveza studenata Viših škola Beograda i član Izvršnog odbora Saveza studenata Beograda.

Između 1995. i 1997. godine, bio je advokatski pripravnik u Beogradu, Milvokiju i Čikagu, SAD.

Godine 1997. je započeo sopstvenu advokatsku praksu i otvorio Advokatsku kancelariju Božović, a radio je i kao advokat i rukovodilac Odjelјenja pravosuđa i lјudskih prava u Koordinacionom centru Vlade SRJ i Republike Srbije za KiM.

Bio je advokat Srpske Pravoslavne Crkve i Mitropolije Crnogorsko-primorske.

Od 2004. do 2007. godine, bio je pomoćnik ministra policije i generalni inspektor Resora javne bezbednosti MUP-a Republike Srbije, a tokom 2005. godine Nacionalni koordinator za policiju i lјudska prava Srbije i Crne Gore pri Savjetu Evrope. Od aprila do novembra 2012. godine radio je kao savjetnik ministra u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije. Od novembra 2012. do maja 2014. godine obavlјao je funkciju državnog sekretara MUP RS zaduženog za unutrašnju kontrolu i međunarodnu saradnju, a od maja 2014. godine do danas, radi kao savjetnik ministra u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova. U periodu od maja 2015. do juna 2017. godine radio je kao savjetnik Aleksandra Vučića, tadašnjeg predsjednika Vlade, nadležan za regionalnu saradnju i odnose sa vjerskim zajednicama.

Osnivač je fonda Petar II Petrović Nјegoš i Centra za strateške projekte. Aktivan je u GSN – Global Sustainability Network-u, mreži uticajnih ljudi i organizacija koji rade na ostvarenju Cilja 8 Ujedinjenih nacija o ukidanju modernog ropstva i trgovine ljudima.

1 komentar

  1. Hello! I simply wish to supply a massive thumbs up for your wonderful information you might have here on this post. I am returning to your blog post for more soon.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com