Home / NOVOSTI / Društvo / DANAS SE ŽENAMA ISPUNJAVAJU SVE ŽELJE! Sveta Agripina će vam pomoći, treba samo DA URADITE JEDNU STVAR

DANAS SE ŽENAMA ISPUNJAVAJU SVE ŽELJE! Sveta Agripina će vam pomoći, treba samo DA URADITE JEDNU STVAR

Pravoslavna crkva slavi je 23. juna po crkvenom, a 6. jula po gregorijanskom kalendaru.

Sveta Agripina je hrišćanka rođena i odrasla u Rimu. Od ranog djetinjstva vježbala se da živi jevanđelskim životom. Mučena je i postradala za vrijeme vladavine cara Valerijana (253 – 259). Kada je izvedena na sud, ispovijedila je svoju vjeru u Isusa Hrista. Zbog toga je bijena štapovima dok joj kosti nisu polomljene. U hrišćanskoj tradiciji pominje se da joj se javio anđeo Božji i da ju je iscijelio. Posle pri novim mukama preminula je. Njene drugarice: Vasa, Pauna i Agatonika prenele su njene mošti na ostrvo Siciliju, i tamo ih sahranile.

Tu se potom sagradila crkva u ime Svete Agripine. U hrišćanskoj tradiciji pominje se i da su se od njenih moštiju događala mnoga čudesa te da su čak i silom njenih moštiju Agarjani oterani od grada, gdje te mošti počivaje. Sveta mučenica Agripina je preminula 275. godine. U XI vijeku mošti Svete Agripine su prenesene u Carigrad.

Vjeruje se da je riječ o velikoj zaštitnici žena koje na današnji dan treba da izbjegavaju svaki dan. Umjesto toga, stari kažu da praznik treba da provedu u miru, da odu do crkve i zapale svijeću Svetoj Agripini i izgovore molitvu.

“Ovčica Tvoja Isuse, Agripina, zove silnim glasom: “Tebe Ženiče moj ljubim i tražeći Te stradam, i raspinjem se i sahranjujem u krštenju Tvome. I stradam radi Tebe, da bih carstvovala s Tobom, i umirem za Tebe, da bih živjela s Tobom. Primi me kao čistu žrtvu, s ljubavlju žrtvovanu za Tebe.” Njenim molitvama, kao Milostiv, spasi duše naše.”

Vjeruje se da će na ovaj način svaka muka biti olakšana, a svaka iskrena želja ispunjena.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com