Đoković: Moje poštovanje svima koji su nadigrali nosioce - Volim Podgoricu

Đoković: Moje poštovanje svima koji su nadigrali nosioce

Srpski teniser, Novak Đoković istakao je poslije jučerašnje pobjede nad Hubertom Hurkačem da je u početku malo oklijevao, ali da je zadovoljan partijom koju je pružio.

“Čestitke Hurkaču na dobroj igri. Izazvao me je, dobro je servirao. Dao je sve od sebe i odigrao je sjajan meč. Trebalo je da iskoristim svoje šanse u drugom setu. Nijesam dobro odgovarao ne njegove druge servise. Pomalo sam oklijevao, što nije bio slučaj u prva dva meča. Ali, mislim da je treći set bio odličan. Četvrti, takođe, veoma solidan“.

Đokoviću je otvoren put do finala. Cicipas, Zverev, Vavrinka i Anderson su eliminsani.

„Veoma sam zadovoljan načinom na koji sam meč priveo kraju. Ipak, uvijek postoji nešto što može da se unaprijedi. Ovo je Grend slem. Sigurno je iznenađujuće što nema nijednog igrača iz prvih 10 u mom dijelu žrijeba. Istovremeno, moje poštovanje svima koji su nadigrali nosioce. Moj se stav prema bilo kom sljedećem protivniku neće promijeniti zbog toga što nije rangiran visoko kao ostali“, prenosi Sprot klub Đokovićeve riječi.

A sljedeći protivnik je Ugo Umber. On je sinoć eliminisao Kanađanina, Feliksa Ožea Alijasima – 3:0 (6:4, 7:5, 6:3)

Đoković je prokomentarisao incident iz prvog seta, koji se ticao njegovog kačketa.

“Veoma je jednostavno. Na meču drugog kola na Centralnom terenu sam želio da izvadim kačket iz torbe. Sudija je rekao da mora da provjeri da li mogu da igram sa njim. Dobio je potvrdu i rekao je da mogu, tako da sam dobio dozvolu. Sada sam izvadio isti kačket, ali nijesam mogao da igram sa njim. Zbog toga sam želio da ispitam tu odluku. Niko prije početka meča mi nije prišao i rekao mi da taj meč neću moći da igram sa kačetom na glavi, to je sve“, istakao je Đoković.

“Nedostajaće nam Bagdatis”

Prvi teniser svijeta prokomentarisao je odlazak u penziju  Kipranina, Markosa Bagdatisa.

“Nedostajaće nam jer je izuzetno harizmatičan. Ne poznajem nikoga kome se se Markos ne dopada. Već 15 godina sam na Turu i svi su voljeli Markosa. Veoma je radosna, otvorena i prijateljski nastrojena osoba, puna poštovanja. Bio je vrhunski igrač, igrao je finala na Slemovima i bio je u Top 10. Ima sjajnu karijeru iza sebe, može da bude veoma ponosan. Kao neko ko se takmičio sa njim i bio sa njim na Turu u toku posljednjih 15 godina, mogu da kažem da sam ponosan jer sam dio njegove ere. Želim mu sve najbolje, njemu i njegovoj porodici, naravno“, zaključio je Đoković.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com