Na Pravnom fakultetu UCG popunjena mjesta u Podgorici, u Bijelom Polju tri mjesta slobodna - Volim Podgoricu

Na Pravnom fakultetu UCG popunjena mjesta u Podgorici, u Bijelom Polju tri mjesta slobodna

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici su popunjena sva mjesta, ukupno 240, dok su u Bijelom Polju ostala tri slobodna mjesta, od predviđenih 20 mjesta. To je saopštila dekanka ovog fakulteta prof. dr Aneta Spaić.

Kao i svih prethodnih, i ove godine interesovanje za studiranje pravnih nauka je bilo veliko. Možemo konstatovati da smo zadovoljni upisom na studijski program Pravne nauke u Podgorici, s obzirom da je među prijavljenim kandidatima bilo čak 66 nosilaca diplome “Luče 1”. Sa druge strane, u Bijelom Polju, samo je jedan kandidat nosilac „Luče 1“, a raspisani broj mjesta nije popunjen u prvom upisnom roku”, kazala je Spaić.

Dekanka Spaić je dodala da, iako je upisivano samo 20 studenata, na studijskom programu Pravne nauke u Bijelom Polju ostala su tri slobodna mjesta, što pokazuje slabo interesovanje za ovaj studijski program na sjeveru Crne Gore.

“Ne sumnjamo da ce se ovaj broj popuniti u drugom upisnom roku”, poručila je ona.

Novim studentima poručila je da će Pravni fakultet UCG, shodno osnovnoj misiji, uložiti sve napore u pravcu školovanja odličnih pravnika koji će se ponuditi tržištu Crne Gore, a koji će se kvalitetom stečenih znanja i vještina pokazati kao neprikosnoveni takmaci regionalne i međunarodne pravne scene.

“Pravni fakultet će sve više pažnje posvećivati najboljim studentima. To znači da će u fokusu nastavnih i vannastavnih angažovanja biti priprema studenata za  najzahtjevnija tržišta judikature”, poručila je Spaić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com