Popunjena sva mjesta za program Nautika i pomorski saobraćaj PFK-a - Volim Podgoricu

Popunjena sva mjesta za program Nautika i pomorski saobraćaj PFK-a

Na Pomorskom fakultetu Kotor Univerziteta Crne Gore  je ostalo 48 slobodnih mjesta, odnosno popunjeno je 212 od ukupno 260 mjesta. Prodekanica za nastavu na PFK-u Milena Dževerdanović–Pejović navodi da su i ove godine popunjena svih predviđenih 80 mjesta na  Studijskom programu Nautika i pomorski saobraćaj.

“Nastavljen je trend da su upisani srednjoškolci sa odličnim i vrlodobrim uspjehom od čega preko 15 % stranaca i oko 10 % lučonoša. Ovo svakako predstavlja kontinuitet i već tradiciju u pogledu kvaliteta prijavljenih kandidata”, kazala je.

Kad je riječ o preostalim mjestima, u II upisnom roku biće mjesta za 12 kandidata na programu Brodomašinstvo,jedno mjesto na Menadžmentu u pomorstvu i logistici, i 35 mjesta  na studijskom programu Pomorska elektrotehnika.

Prodekanica za nastavu na PFK-u Milena Dževerdanović –Pejović  poručuje brucošima da prije svega redovno prate nastavu jer ona obuhvata kako teorijski tako i praktični dio i aktivnim učešćem lakše ostvaruju uspjeh na ispitu.

„Treba da budu aktivni na online platformama kao što je moodle odakle takođe preuzimaju materijal za rad i rade testove provjere znanja tokom semestra. Takođe, zalaganjem i vrijednim radom kandiduju se za programe mobilnosti odnosno razmjene van Univerziteta Crne Gore, što predstavlja jedno značajno iskustvo i novinu za studente“, kazala je ona.

Šaroliko tržište rada, dodaje, a posebno  konkurentno pomorsko tržište zahtijeva znanje i kvalitet što im Pomorski fakultet Kotor kontinuirano pruža.

„Kada je u pitanju ukrcaj budućih pomoraca, i tu postoji mogućnost da se studenti sa dobrim uspjehom dokažu i budu odabrani za ukrcaj na neku od renomiranih brodskih kompanija sa kojoj imamo saradnju. Svakako da treba da uče stručne predmete i strane jezike, posebno engleski jezik kao zvanični jezik pomorske komunikacije“, poručila je novim studentima Dževerdanović–Pejović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com