“Biram Bar” postao “Biram Crnu Goru”, Novaković obećao: MI DRŽIMO RIJEČ - Volim Podgoricu

“Biram Bar” postao “Biram Crnu Goru”, Novaković obećao: MI DRŽIMO RIJEČ

Lokalna politička partija, koja je djelovala u Baru, Biram Bar, prerala je na današnjem partijskom kongresu u partiju pd nazivom “Biram Crnu Goru”.

Objašnjavajući razlog za ovu promjenu – predsjednik stranke Radomir Novaković Cakan je rekao: „Od danas pokušavamo da napravimo novi korak. Da ono što smo uradili u Baru uradimo i u Crnoj Gori. Da napravimo još jedno iznenađenje. Da li ćemo uspjeti na parlamentarnim izborima? Ne znam, ali moramo da pokušamo.“

Danas je u svečanoj sali SO Bar održan prvi, izborni kongres Biram Bar. Za razliku od većine drugih koje kongrese drže iza zatvorenih vrata, rukovodstvo partije je odlučilo da skup bude potpuno otvoren. Tako je u prepunoj sali bilo 202 delegata ali i mnogo zainteresovanih građana – ne samo Bara.

Novaković se posebno osvrnuo na želju stranke da bude neko ko će se na drugačijinačin baviti politikom: “Čujem od profesionalnih političara da u politici prijateljstvo kao ni data riječ ne postoje. Oni mi kažu – postoje samo interesi. Možda njima“,a zatim je dodao da okupljeni u Biram Crnu Goru žele da protivnike poštuju iako se sa njima ne slažu.Da žele da vode debatu a ne da stalno napadaju jedni druge. Da vjeruju jedni drugima.I najbitnije – po njegovim riječima – Da političari drže datu riječ!

Na Kongresu je usvojena i Programska deklaracija čiji je možda najbitniji dio: da jake Crne Gore nema bez jakih opština i gradova, a da jakih opština nema bez zaposlenih i zadovoljnih ljudi koji imaju jednake šanse.

„Pred nama su drugačija vremena. Sledeće godine, na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori glasaće čak 3 generacije mladih rođenih 2000-te i kasnije“, istakao je Novaković i dodao:
„ Mladih koji od polaska u školu znaju samo za državu Crnu Goru. Mladih koji imaju svoje načine komuniciranja. Mladih koji su, ne građani Crne Gore ili Evrope – već građani svijeta.Mladih kojima smo DALI RIJEČ da vrijedno uče da bi radili a ne bili na birou.Mladih kojima danas obećavamo da ćemo od Bara i Crne Gore napraviti mjesto na kome će biti važnije znanje od partijske knjižice.“

Zanimljivo je da su oba potpredsjednika stranke koje je Kongres izabrao žene, a to su Darinka Milošević i Irina Dabović. Takođe, danas je izabrano i 8 članova predsjedništva, direktor stranke ĆazimAlković kao i Statutarna komisija i Nadzorni odbor partije Biram Crnu Goru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com