Aparati za vodu na pet lokacija u gradu - Volim Podgoricu

Aparati za vodu na pet lokacija u gradu

Glavni grad Podgorica, u saradnji sa prijateljima grada – Durmitorskom izvorskom vodom – DIVA, odlučio je da u ljetnjim mjesecima obezbijedi osvježenje za stanovnike i posjetioce Podgorice.

Naime, na pet lokacija u gradu – Trg nezavisnosti, Trg Argentina, Trg vojvode Bećir bega Osmanagića, brdu Gorica i platou kod spomenika Svetom Petru Cetinjskom, početkom naredne sedmice,  biće postavljeni aparati za vodu, donacija pomenute kompanije sa ukupno 100 galona vode. Glavni grad će obezbijediti neophodnu infrastrukturu – napajanje električnom energijom, kako bi voda tokom cijelog dana bila svježa i hladna.

Prilikom odabira lokacija vodilo se računa kako o njihovoj posjećenosti, tako i o činjenici da u blizini ne postoje fukncionalne javne česme sa ispravnom vodom za piće.

Fabrika Diva (durmitorska izvorska voda) u svijet šalje vodu sa izvora Gusarevci, koji se nalazi na 1.400 metara nadmorske visine, u okviru Nacionalnog parka „Durmitor“. To je voda izuzetnih prirodnih fizičko-hemijskih, mikrobioloških i radioloških osobina, koja se iz higijenski kaptiranog izvora, obezbijeđenog sanitarno-zaštitnim zonama, neposredno na izvoru puni u odgovarajuću ambalažu.

Podsjećamo sugrađane i posjetioce Podgorice da je u funkciji 40 javnih česama u svim djelovima grada, te da je neophodno da ostanu hidrirani i piju dovoljno vode, budući da se potreba za dnevnim unosom vode značajno povećava kada su napolju velike vrućine.

1 komentar

  1. Nema Podgorica bar vodurine koliko oćeš no sa Durmitora da pijemo da ti aparati uljepšaju ono ruglo od centra, umjesto kakve fine česme da se naprave.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com