Bokan: Cilj je plej-of ABA lige, veće budžete imaju Zvezda, Partizan i Cedevita - Volim Podgoricu

Bokan: Cilj je plej-of ABA lige, veće budžete imaju Zvezda, Partizan i Cedevita

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan rekao je da se nada da će Slobodan Subotić voditi ekipu godinama i da će je vratiti na vrh ABA lige.

Subotić je danas predstavljen kao novi trener “plavih”, a prvi čovjek kluba govorio o ciljevima i ambicijama u narednoj sezoni.

„Svaki put kada se Budućnost plasira među četiri u ABA ligi je veliki uspjeh, kada igra finale ogroman uspjeh, a kada je osvoji – to je nevjerovatan uspjeh“, rekao je Bokan.

Budućnost ima peti budžet u ABA ligi naredne sezone, rekao je Bokan.

„Crvena zvezda ima ubjedljivo najveći budžet, najveći i u istoriji kluba.Tu je Partizan, koji će imati možda još veći budžet nego u vremenu kada je ekipu vodio Duško Vujošević. Tu je Cedevita Olimpija, jako ozbiljan projekat. Takođe, prvi put u Crnoj Gori dva kluba imaju isti budžet, a siguran sam da je Mornar potrošio do sada više nego mi“, rekao je Bokan.

Ambicije…

„Idemo utakmicu po utakmicu. Pred nama je i Evrokup, kao takmičenje u kome možda možemo da iznenadimo, jer finalisti idu u Evroligu. Tom takmičenju ćemo se posvetiti jače nego ikad. Što se tiče ABA lige, cilj nam je plasman među četiri najbolja tima i da probamo da iznenadimo, kao prije dvije sezone“.

Iza Budućnosti je još jedna uspješna sezona, rekao je Bokan

„Ostaje žal što nismo osvojili ABA ligu, da povežemo dvije godine u Evroligi. Ali, šta je tu je – igrali smo finale u pet mečeva, osvojili duplu krunu u Crnoj Gori“.

Klub je finansijski stabilan, naglasio je predsjednik.

„Organizaciono rastemo, možemo da konstatujemo da učešće u Evroligi nije napravio veći problem kada su finansije u pitanju. U narednih deset dana ćemo završiti sve obaveze iz prethodne sezone, imamo dug od jedne plate za određeni broj igrača, ali to ćemo riješiti naredne sedmice. Postojao je strah da bi učešće u Evroligi možda moglo da poremeti finansijsku stabilnost, ali je uprava kluba uradila sve da to toga ne dođe. Uspjeli smo u tome“, kazao je Bokan.

Ponovio da je Budućnost drastično oštećena u finalu plej-ofa sa Crvenom zvezdom, ali…

„Promijenjen je menadžment i drago mi je da imamo partnere među klubovima u ABA ligi, koji, takođe, žele da se takmičenje razvija, a prethodni menadžment je bio direktno odgovoran za ono što se događalo“, kazao je Bokan.

On je najavio da će Saša Pavličić-Bekić, koji je prošle godine bio disciplinski sudija ABA lige, preuzeti vođstvo tog takmičenja od naredne sezone.

Vijesti

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com