Home / NOVOSTI / Društvo / EKOLOŠKI GENOCID IPAK IZ TE PLJEVLJA: Inženjer naložio ispuštanje OTROVA u rijeku!

EKOLOŠKI GENOCID IPAK IZ TE PLJEVLJA: Inženjer naložio ispuštanje OTROVA u rijeku!

Zaposleni u TE Pljevlja, smjenski inženjer R.D. otvorio je ventil koji kontroliše ispuštanje materija u rijeku Vezišnicu, koja se uliva u Ćehotinu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta u ovoj rijeci u Pljevljima, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore.

Iz EPCG su prije dva dana tvrdili da za ekološku katastrofu nije kriva TE Pljevlja, već da je otrov u rijeku, navodno ispustilo NN lice na ventilu koji se nalazi van kruga TE. Otišli su čak i dalje, tvrdeći da ekološka katastrofa, za čiju će sanaciju, prema procjeni stručnjaka, biti potrebne godine, ima veze sa tenderom za ekološku rekontrukciju TE Pljevlja.

IZ EPCG I TERMOLEKTRANE TVRDE: Niko iz TE Pljevlja nije otvarao ventile, to je učinilo NN lice van kruga TE

UŽAS: Iz TE Pljevlja PUSTILI HEMIKALIJE, PEPEO I ŠLJAKU u rijeku, RIBE VIŠE NEMA (VIDEO)

Kako su kazali iz EPCG, posebna komisija EPCG je nakon detaljne analize utvrdila da je R.D., po sopstvenom priznanju, bez dozvole nadređenih i poštovanja definisane procedure dao ovlašćenje za aktivnost rukovaocu na pomenutom ventilu zbog čega je došlo do ekološkog incidenta.

EPCG – navode dalje – žali zbog događaja i od nadležnih očekuje precizne informacije o nastaloj šteti i veličini zamućenja rijeke i uginuća ribe, ali i procesuiranih u ovom slučaju.

“EPCG će bez obzira na postojanje svih zakonom propisanih procedura koji tretiraju ovu oblast još jednom preispitati sve procedure u cilju prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija. Bez obzira na krajnji epilog ovog incidenta EPCG će, kao odgovorna kompanija, u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i SRK Lipljen učiniti sve da bi sanirala ovaj incident”, dodali su iz EPCG.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com