DPS švercovao potpise za smjenu Jokića - Volim Podgoricu

DPS švercovao potpise za smjenu Jokića

Predlog za razrješenje predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića nije potpisan od strane odbornika DPS-a, SD, HGI, LP i bivše odbornice SDP-a Brune Lončarević, već su za njega iskorišćeni potpisi iz dopisa broj 7727 od 13. juna 2019. godine. Isti dopisom ova grupa odbornika obratila se predsjednici Skupštine opštine Kotor Dragici Perovićzahtjevom da sazove kolegijum i odredi termin nastavka sjednice kotorske skupštine, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Demokrate naglašavaju da je sasvim jasno da su potpisi na predlogu za smjenu Jokića falsifikovani.

– Od aprila do danas javnu pozornicu u Kotoru obilježava sumnja u političku korupciju, svojevrsno pravno bezakonje u vidu nezakonito sazivanih sjednica lokalne skupštine, na kojim su, suprotno zakonu, donijete odluke o prestanku mandata predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića i predsjednice Skupštine opštine Kotor Dragice Perović. Epilog svega toga je nelegalno i nelegitimno sazvana i održana „Vardarska skupština“, koja predstavlja šamar demokratizaciji crnogorskog društva i koja kao takva nema dodirnih tačaka ni sa politikom ni sa demokratijom – saopštile su Demokrate.

Kako su dodali, bez obzira na sve to, novoformirana odbornička većina održala je sjednicu, izglasala nepovjerenje dosadašnjoj predsjednici Skupštine opštine i za novog predsjednika lokalne skupštine u Kotoru izabrala dugogodišnjeg funkcionera kotorskog DPS-a Jova Suđića.

– Kako su najavili, u petak će za novog predsjednika opštine imenovati predsjednika OO DPS Kotor Željka Aprcovića. Uprkos tome što je Upravni sud Crne Gore poništio odluku Skupštine opštine Kotor kojom je 24. aprila smijenjen predsjednik ove primorske opštine Vladimir Jokić, samoproglašena odbornička većina DPS–SD–HGI–LP zajedno sa bivšom odbornicom SDP-a Brunom Lončarević, očigledno ne mareći za pravni poredak i zakone države Crne Gore, po drugi put je smijenila Jokića. Okolnost da nije postojala na Zakonu o lokalnoj samoupravi i propisima Skupštine opštine Kotor zasnovana mogućnost da navedena odbornička većina sazove 21.sjednicu Skupštine opštine Kotor, nakon što je to u zakonom propisanom roku prethodno učinila predsjednica Skupštine opštine Kotor, Dragica Perović, za novu odborničku većinu očigledno nije značila ništa – navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako su istakli, ovog puta, u odnosu na prvobitnu nezakonitu smjenu, lomljenje pečata i obijanja prostorije Skupštine opštine i svega ostalog što je obilježilo dešavanja u Kotoru od aprila do danas, odluku o smjeni Vladimira Jokića od 8. jula obilježile su krajnje sumnjive radnje nove većine.

– U pitanju su podmetnuti, odnosi falsifikovani potpisi samoproglašene većine. Naime, predlog za razrješenje predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića nije potpisan od strane odbornika DPS-a,SD, HGI, LP i bivše odbornice SDP-a Brune Lončarević, već su za isti iskorišćeni potpisi iz dopisa br. 7727 od 13. juna 2019. godine, kojim se gore pomenuta grupa odbornika obratila predsjednici Skupštine opštine Kotor Dragici Perović zahtjevom da sazove kolegijum i odredi termin nastavka 19. sjednice kotorske skupštine – saopštile su Demokrate.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com