Podgorica DOBIJA još jedan kružni tok na DVA BULEVARA - Volim Podgoricu

Podgorica DOBIJA još jedan kružni tok na DVA BULEVARA

Glavni grad ima namjeru da se napravi još jedan kružni tok na raskrsnici Ankarskog i Cetinjskog bulevara.

Foto:montenegroclick.me

Glavni grad je tražio od Vlade Crne Gore da se donese odluka o izmjeni Prostornog urbanističkog plana Podgorice, što je i učinjeno prije dvije sedmice, pišu Vijesti. Između ostaloga, Glavni grad je zahtijevao da je neophodno stvoriti planske pretpostavke za izgradnju kružne raskrsnice Ankarskog i Cetinjskog bulevara.

Nakon izmjene planskih dokumenata, raspisao bi se tender za odabir izvođača radova i odredio datum izgradnje novog kružnog toka.

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković sa saradnicima, predao je 30. maja na upotrebu Ankarski bulevar. Novoizgrađena saobraćajnica dužine 330 metara proteže se od raskrsnice Ljubljanske ulice sa Bulevarom dr Ljubomira Rašovića do Cetinjskog bulevara.

Vuković je tada čestitao gradskim službama na odlično obavljenom poslu i dodao da je u neposrednoj blizini Ankarskog bulevara nedavno završena još jednnova saobraćajnica dužine 110 metara, što je ukupno oko pola kilometra novih saobraćajnica u ovom dijelu grada.

„Osim onoga što je vidljivo golim okom, u trupu ove saobraćajnice nalaze se potpuno nove instalacije, nova infrastruktura koja će servisirati sve potrebne stambenih i poslovnih objekata koji se trenutno ovdje nalaze i koji će se graditi na ovom području. Ankarski bulevar će biti veoma korisna saobraćajnica ne samo ljudima koji žive u ovom dijelu grada, već i za frekventniji saobraćaj, jer će ova saobraćajnica u velikom dijelu rasteretiti kružni tok kod zgrade Javnog servisa”, zaključio je gradonačelnik, sopšteno je tada iz PG biroa.

(Ivestitor.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com