ISTRAGA O UBISTVU U PODGORICI: Podmetnut pištolj iz kojeg je ubijen Migi Kruščić - Volim Podgoricu

ISTRAGA O UBISTVU U PODGORICI: Podmetnut pištolj iz kojeg je ubijen Migi Kruščić

Podgoričanin Goran Rakočević, koji je već skoro godinu dana u pritvoru zbog nelegalnog oružja i sumnje da je bio saučesnik u ubistvu Miodraga Migija Kruščića, tvrdi da je za ovaj zločin osumnjičen zbog dokaza –pištolja koji ne postoji. U pismu koje je preko advokata Marka Kovača dostavio redakciji „Dana”, Rakočević tvrdi da je ključi dokaz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv njega i njegovih navodnih saučesnika pištolj „glok” koji je, kako piše u naredbi o sprovođenju istrage, pronađen u stanovima koji su osumnjičeni koristili. Ipak, on izričito tvrdi da se taj pištolj ne spominje u policijskim izvještajima u kojima je navedeno koji su predmeti, među kojima je i oružje, pronađeni prilikom pretresa.

– Nakon skoro godinu dana provedenih u pritvoru, prinuđen sam da ovim putem obavijestim ljude do kojih mi je stalo o veoma bitnim stvarima koje su obilježile dosadašnji tok postupka. Spreman sam da odgovaram za ono za šta sam kriv, ali neću da odgovaram za monstruoznu konstrukciju i laž za koju me terete. Vjerujem u institucije sistema. Zbog toga sam ovoliko dugo ćutao, nadajući se da će ova farsa, koju iz sebi znanih razloga kreiraju određeni ljudi, prestati. Naredbom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici stavljeno mi je na teret da sam sa drugim licima učestvovao u izvršenju ubistva Miodraga Kruščića. Glavni „dokaz” na osnovu koga mi stavljaju na teret učešće u ubistvu je da je pištolj „glok 17”, kojim je navodno ubijen Kruščić, pronađen u jednom od stanova koji sam ja ili neko od lica koji su sa mnom u postuku koristili. Radi se o brutalnoj i neviđenoj laži jer se ni u jednom policijskom zapisniku ne pominje taj pištolj – tvrdi Rakočević u pismu.

Kako je dodao, zbog niza nelogičnosti u istrazi, ovim putem javno postavlja nekoliko pitanja nadležnim organima.

– Zašto tužilaštvo, kojem je valjda cilj utvrđivanje istine, insistira i pravi ovakvu podmetačinu i maniplaciju i kome je uopšte ovo u interesu? Zašto mi se od prošlog ljeta, mjesec dana nakon mog hapšenja, crta meta na način da se u jednim novinama navodi da je bivši policajac koji je lišen slobode neposredni izvršilac ubistva Miodraga Kruščića? Ko plasira ovakve informacije iz Višeg državnog tužilaštva? Zašto se protiv mene i drugih okrivljenih vode dva postupka pred Osnovnim sudom i Višim tužilaštvom za jedno te isto krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, što se nikada do sada nije dogodilo u sudskoj praksi? Da li se ikada desilo da se nekome stavlja na teret da je sam ili preko drugog lica pucao iz pištolja i ranio nekoga, kao što se to stavlja na teret okrivljenom Bešoviću ovom naredbom o sprovođenju istrage – upitao je Rakočević u pismu.

​U naredbi za sprovođenje istrage on se sumnjiči za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon hapšenja, Rakočeviću je sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio pritvor do 30 dana. Na saslušanju se branio ćutanjem. Ovo je prvi put da se oglasio zvanično nakon hapšenja.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com