NEZAPAMĆENO NEVRIJEME POGODILO PRIMORJE: U Ulcinju oluja NOSILA SVE PRED SOBOM, ČUPALA DRVEĆE, a evo na koliko je procijenjena šteta - Volim Podgoricu

NEZAPAMĆENO NEVRIJEME POGODILO PRIMORJE: U Ulcinju oluja NOSILA SVE PRED SOBOM, ČUPALA DRVEĆE, a evo na koliko je procijenjena šteta

Štab za vanredne situacije Opštine Ulcinj je preliminarno procijenio da je nevrijeme koje je pogodilo taj grad prethodnih dana izazvalo milion i 245.000 eura štete, istakao je prvi čovjek Ulcinja Ljoro Nrekić na sastanku s ministarkom bez portfelja Marijom Vučinović.

Nrekić je  naglasio da će Opština preduzeti urgentne mjere, kako bi se omogućila nadoknada štete.

Naveo je da je situacija u opštini nakon nevremna normalizovana, svi putevi očišćeni i prophodni za saobraćaj, uredno snabdijevnaje vodom, da su otklonjeni kvarovi na elektro mreži, osim na Adi Bojani i Klezni, gje će biti sanirani u toku dana.

Prema riječima Nrekića nastale štete od olujnog vjetra neće bitno uticati na turističku sezonu , jer će Ulcinj od 15 ovog mjeseca biti pun turistima.

Vlada Crne Gore je, na predlog ministarke Vučinović, opredijelila 50 hiljada eura urgentne pomoći za opštini Ulcinj, koja je u utorak pogođena jakim nevremenom.

Vučinović je obećala da će na današnjoj sjednici Vlade predložiti da se Opštini Ulcinj urgentno opredijeli jednokratna finansijska pomoć.

Ona je dodala i to da Štab za vanredne situacije, na čelu sa predsjednikom Opštine Ulcinj, efikasno i brzo radi na saniranju štete.

“Znamo da je turistička sezona u toku i moram izraziti zadovoljstvo što su Štab za vanredne situacije i Nrekić veoma brzo reagovali kako bi se što prije sanirale posljedice jakog nevremena”, kazala je Vučinović.

Sagovornici su se složili da je najvažnije da nije bilo žrtava ni povrijeđenih. Takođe, ministarka je sa predstavnicima opštine Ulcinj obišla nekoliko lokacija koja su pretrpjala štetu uzrokovanu snažnim vjetrom.

RTCG/Đeka Đonaj, Radio Crne Gore

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com