Home / PG INFO / Aktuelno / PODGORICA: U narednih 10 dana TRI NOVA IGRALIŠTA, evo gdje

PODGORICA: U narednih 10 dana TRI NOVA IGRALIŠTA, evo gdje

Glavni grad će u narednih deset dana dobiti tri nova igrališta.

“Ove nedjelje radilo se na pripremanju bezbjedne podloge od tartana na kojem će biti izgrađeno dječije igralište u bloku V, a radovi će biti završeni u toku naredne sedmice”, saopštilo je podgoričko Zelenilo.

Danas je izvršena ugradnja devet novih sprava na dječijem igralištu u Bulevaru Ivana Crnojevića, na kojem će biti ugrađene dvije duple klackalice, dvije vrteške, dva konjića sa oprugom, dva tobogana sa kulom i jedna dupla ljuljaška.

“Sljedeća lokacija koja će od sjutra biti bogatija za novo dječije igralište je dvorišna strana u Ulici Svetozara Markovića. Ugradnjom metalnih sprava i redovnim obilaskom, kontrolom i servisiranjem dječijih igrališta izbjeći ćemo eventualne veće štete, a ova vrsta igrališta imaće dugotrajniji period upotrebe. Time će se značajno smanjiti troškovi popravke jer opravka postojećih drvenih igrališta na godišnjem nivou iznosi koliko i ugradnja jednog novog”, kazali su iz Zelenila.

Iz tog preduzeća apeluju na građane da čuvaju mobilijar ugrađen na dječijim igralištima i parkovima, kako bi duže trajao i kako bi ga koristilo što više generacija.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com