RUŠI SE OVO PODGORIČKO NASELJE!? U toku je javna rasprava, ako imate primjedbe! - Volim Podgoricu

RUŠI SE OVO PODGORIČKO NASELJE!? U toku je javna rasprava, ako imate primjedbe!

Glavni grad pripremio je nacrt DUP Ibričevina koji je u narednih osam dana na javnoj raspravi. Ovaj planski dokument, koji je urađen po posebnom postupku, pokriće prostor od 34 hektara koji je obuhvaćen na sjevernoj strani zahvatom DUP-a Prvoborac gdje se granica poklapa sa trasom Skopske ulice, na istoku zahvatom DUP-a Masline gdje se trasa poklapa sa Ulicom X crnogorske brigade i zapadne granice planiranog UP-a Kasarna Masline u dijelu gdje se Ulica X crnogorske brigade nadovezuje na most preko Ribnice.

Plan se na jugu graniči sa DUP-om Konik- Sanacioni plan gdje se nalazi korito Ribnice, na zapaduzahvatom UP-a Drač-Nova varoš gdje se granica poklapa sa trasom željezničke pruge Beograd – Bar.
U dokumentu je naznačeno da donošenjem prethodnog planskog dokumenta nije zaustavljena bespravna gradnja.
–To je doprinijelo stavranju velikih izgrađenih površina sa različitim površinama parcela, neuslovnim putevima i prilazima.

Za staro radničko naselje ispod željezničkog mosta kao i za naselje montažnih objekata na platou između Ulice Crnojevića, Ulice Goce Delčeva i Savinog potoka predloženo je rušenje, koje ni do dan danas nije izvedeno. Taj dio zahvata plana od 90-ih godina do danas najviše je napadnut besrpavnom gradnjom – piše u dokumentu.
U dokumentu je naznačeno da je usled nedostatka stambenog i poslovnog prostora formiran veliki broj bespravno podignutih pomoćnih objekata.
–U zahvatu plana evidentirano je 477 objekata, od čega 308 porodičnih i višeporodičnih stambenih objekata, 26 poslovnih i 143 pomoćna. Uklanjanje objekata predviđa se za dio pomoćnih objekata (šupe, garaže, poslovni prostori) i montažnih objekata (samoposluga Carine i mjesna zajednica).

Predviđeno je uklanjanje objekata radničkog naselja, montažnih stambenih objekata kao i dio bespravno izgrađenih objekata u zoni izgradnje miniobilaznice, ali i svih bespravno podignutih objekata u zoni korita Ribnice. Objekti predviđeni za uklanjanje biće uklonjeni tek kad budu stvoreni uslovi za privođenje prostora planiranoj namjeni – piše u dokumentu.

 

Izvor dan.co.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com