Sportski radnici, rekreativci i članovi sportskih klubova imaće povoljnije uslove za plaćanje parkinga - Volim Podgoricu

Sportski radnici, rekreativci i članovi sportskih klubova imaće povoljnije uslove za plaćanje parkinga

Sportski radnici, rekreativci i članovi sportskih klubova i organizacija ubuduće će imati pravo na povlašćenu mjesečnu pretplatu na posebnim parkiralištima kod Sportskog centra “Morača” i gradskih bazena, predviđeno je dopunjenim cjenovnikom usluga za opšta i posebna parkirališta.

Cjenovnik mora dobiti saglasnost Skupštine Glavnog grada i već na sjednici 25. jula odbornici će imati priliku da se izjasne, piše Dan. Povlašćena mjesečna pretplata koštaće deset eura i odnosi se na tri sata parkiranja dnevno svakog dana, kao i 20 eura za parkiranje svim danima od osam do 24 sata. Do sada parking na ovim parkiralištima plaćao se 40 centi po satu.

Izvršni direktor Parking servisa Nusret Canović navodi da su na ovaj način željeli da podstaknu građane da se bave sportom.

“Na ovaj način smo željeli da omogućimo ljudima da se bave sportom i rekreacijom, da koriste sadržaje koje postoje u SC “Morača”. Uveli smo dvije tarife i to od deset eura za ljude koji tamo idu na treninge tri sata dnevno i druga tarifa od 20 eura koja podrazumijeva parking od osam do 24 sata svakim danom. Do sada se parking na ovim parkiralištima plaćao po satu i nijesmo imali ove opcije. Na ovaj način uvodimo olakšice i pomažemo ljudima da se bave sportom”, naveo je Canović.

On dodaje da su inicijativu za uvođenje olakšica imali i od strane Glavnog grada i od građana.

“Ovo je zajednički interes i zajednička inicijativa jer je u cilju promocije sporta s obzirom na to da tamo postoje ozbiljni kapaciteti za to”, rekao je Canović.

On navodi da će uskoro instalirati nove parkomate u dijelu grada preko Morače.

“Vrlo brzo ćemo raspisati javni poziv za nabavku LED tabli za posebna parkirališta. Na tablama će se prikazivati slobodan broj parking mjesta i to ćemo uvezati sa postojećom aplikacijom tako da će građani moći da vide gdje se nalaze slobodna parking mjesta i putem navigacije moći da dođu do tih parking mjesta. Svi parkinzi će imati svoje LED table i pokazivače”, najavio je Canović.

Preduzeće Parking servis opslužuje parkirališta u ulicama Balšića, Vaka Đurovića, Karađorđevoj, Ivana Milutinovića, Stanka Dragojevića, iza istočne tribine Gradskog stadiona, na Bulevaru Revolucije, zatim na Cetinjskom putu, te ulicama serdara Jola Piletića i Džona Džeksona. Pod njihovim okriljem su i garaže u ulicama Novaka Miloševa, Karađorđevoj, Milana Popovića, Blaža Jovanovića, Moskovskoj i Miljana Vukova.

Parking mjesta i imamo i nemamo dovoljno

Izvršni direktor Parking servisa Nusret Canović navodi da u Podgorici i imamo i nemamo dovoljno parking mjesta.

“Parking mjesta nemamo dovoljno jer imamo 80.000 automobila a mi imamo 5.000 parking mjesta. Kada se to tako uporedi, nemamo dovoljno parking mjesga. Sa druge strane imamo lokacije koje su tokom cijelog dana prazne kao što su garaža u Ulici arhitekte Milana Popovića, parking u kasarni “Morača”, kod hotela “Podgorica”. Mi pokušavamo da bolje iskoristimo postojeća parking mjesta i upravo zbog toga ugrađujemo nove sisteme. Moramo da vodimo računa o prostoru. U gradu imate slobodnih lokacija a to su zelene površine, ne možemo svaku tu površinu da pretvorimo u parking. Moramo da se fokusiramo na bolje iskorišćenje postojećih kapaciteta. Ono što Glavni grad planira to su podzemne garaže koje će doprinijeti boljoj organizaciji saobraćaja u mirovanju”, istakao Nusret Canović.

DAN

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com