Home / NOVOSTI / Hronika / UHAPŠEN CRNOGORAC: Ulagao prljav novac “Škaljaraca” u legalne tokove

UHAPŠEN CRNOGORAC: Ulagao prljav novac “Škaljaraca” u legalne tokove

Crnogorski državljanin Z.M. (42) koji je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije sjutra će biti priveden na saslušanje, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Riječ je, kako prenose Novosti, o Zoranu Mr­va­lje­vi­ću zvanom Mrva.

Tanjug prenosi pisanje medija da ga je po­li­ci­ja označi­la kao oso­bu koja za ra­čun vo­đa “ška­lja­rskog klana iz Crne Gore” ulaže pr­ljav no­vac u legalne tokove u Herceg Novom, a u Beogradu je uhapšen u nastavku akcije protiv falsifikovanja i izdavanja lažnih ličnih dokumenata.

Nakon saslušanja osumnjičenog tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da mu se odredi pritvor.

Drugoj osobi koja je juče bila privedena nije određeno zadržavanje od 48 sati i biće procesuirana u redovnom postupku.

Z.M. se tereti za krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, saopštila je policija.

U junu je uhapšena J. P. (1980), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, za koju se sumnja da je dala crnogorskom državljaninu Z. M. podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta.

On se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu sredinom marta ove godine izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić.

Službenica J. P. uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, a u istoj akciji uhapšeni su i Novosađanin N. B. (1978) i crnogorski državljanin M. V. (1985) zbog krivičnih djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.

Tada je protiv policijske službenice Z. D. (1965) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Tanjug/Novosti

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com