,,GENIJE” O ARKANU: I vidim ga sa policijacima, ja umirem od smijeha, on mijenja kape sa njima, slikaju se…” - Volim Podgoricu

,,GENIJE” O ARKANU: I vidim ga sa policijacima, ja umirem od smijeha, on mijenja kape sa njima, slikaju se…”

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) Dejan Savićević otvorio je dušu i govorio o stvarima o kojima dosad nije pričao.

Između ostalog dotakao se i Željka Ražnatovića Arkana u ekskluzivnom intervjuu koji je dao za Nedeljnik.

U priči oko buđenja nacionalizma na stadionu ulogu je imao i Željko Ražnatović Arkan koji se u to vrijeme približio Zvezdi. Bilo je čak i fotografija kako sedi na klupi. Kakva je njegova uloga bila oko Delija i Zvezde? 

“On je preuzeo navijače. I njegovi prvi ‘Tigorvi’ bili su sačinjeni od navijača. zašto se to desilo da baš on preuzeme, to ne znam. Ali jeste bio glavni među navijačima. Ja sam njega upoznao igrom slučaja 1985. Te godine kada smo igrali u Glazgovu Kup šampiona, otišli smo dan ranije. Kad na dan utakmice ja ne mogu da vjerujem – dolazi on sa grupom navijača. Crvena kapa, šuškavac crveni preko trenerke i onaj njegov roleks od dvjesta-trista hiljada maraka. Ja kažem: ‘Željko, odakle ovamo, prošpijaće te neko’. Kaže on: ‘Neće niko’ “, prepričava za Nedeljnik Savićević, pa nastavlja:

 

željko ražnatović arkan
ŽELJKO RAŽNATOVIĆ ARKANFOTO: PRINTSCREEN YT

“Kako sam bio malo povrijeđen, a pobijedili smo prvu 3:0, izašao sam na poluvremenu. I vidim ga sa policijacima ispod tribine. Ja umirem od smijeha, on mijenja kape sa njima, slikaju se… Malo-pomalo, sjede čovjek u drugom poluvremenu na klupu. Bio je prodoran. Znao je to da iskoristi. I na kraju se vratio on, ali, rekoh, gdje da dolazi ovamo. Nije to Evropa, to je ostrvo, a treba uteći sa ostrva. Da je Francuska, Belgija, pa može se uteći, a gdje ćeš ovdje, sve voda oko tebe. Posle je počeo rat i poznat je taj dio njegove životne priče…”, rekao je Savićević.

 

kurir.rs / Nedeljnik 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com