KCCG od Privredne komore 50.000 eura - Volim Podgoricu

KCCG od Privredne komore 50.000 eura

Crnogorske kompanije – članice Privredne komore obezbijedile su onaciju u vrijednosti od 50.000 eura Kliničkom centru, za nabavku ultrazvučnog aparata neophodnom Institutu za bolesti djece, kao i rekonstrukciju Interne klinike.Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović uručio je 12. jula 2019. godine ček sa pomenutim iznosom direktoru Kliničkog centra Crne Gore Jevtu Erakoviću.

Uručenju su prisustvovali predstavnici najvišeg rukovodstva pojedinih kompanija donatora: Đorđije Goranović, MI Goranović, Ana Marojević i Danijel Bošković, Fly Montenegro Ground Handling, Vojin Žugić Stadion d.o.o i Rajko Malović, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom.

Direktor Eraković je istakao da je ovo važan dan za Klinički centar. – Privrednici su se organizovali i preko svoje Komore dodijelili zaista vrijednu donaciju Kliničkom centru koju ćemo upotrijebiti za nabavljanje najsavremenijeg ultrazvučnog aparata za potrebe Instituta za bolesti djece, a dio sredstava iskoristiti za rekonstrukciju Klinike
za interne bolesti. Inicijativa Privredne komore predstavlja sjajan pokazatelj ostalim društveno odgovornim kompanijama i institucijama u Crnoj Gori na koji način treba podržavati zdravstveni sistem Crne Gore
i njegovu krovnu instituciju Klinički centar – rekao je Eraković.

Istakao je da su sve donacije jednako važne za Klinički centar, a riječi posebne zahvalnosti uputio je kompanijama Elektroprivreda Crne Gore i Fly Montenegro Ground Handling, koje su ovog puta uplatile najveće iznose.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović, u ime poslovne zajednice, uputio je riječi poštovanja Kliničkom centru, koji je nazvao srcem našeg zdravstvenog sistema, kao i medicinskoj profesiji za doprinos dobrobiti građana, što najčešće prate velika lična odricanja, istrajno cjeloživotno učenje i usavršavanje.

On je izrazio uvjerenje da će ova i donacije koje će uslijediti doprinijeti boljim uslovima rada u Kliničkom centru i drugim zdravstvenim ustanovama, uticati na povećanje kvaliteta pružanja usluga građanima, te zaustaviti odliv medicinskog kadra iz Crne Gore.

– To je sada prisutan trend, ne samo u našoj zemlji, već i u regionu, ali sam siguran da ćemo većim izdvajanjima koje država opredjeljuje za zdravstveni sistem iz budžeta, kao i kontinuiranim donacijama doprinijeti da poboljšate uslove rada, kako kadrovi ne bi imali razlog za odlazak iz Crne Gore – rekao je predsjednik Komore.

On je saopštio da Crna Gora ostvaruje visoke stope ekonomskog rasta, razvija se dobrom dinamikom, te da je to garancija budžetskih prihoda i većih izdvajanja za zdravstveni sistem Crne Gore.

Iskazujući zahvalnost kompanijama donatorima koje su na ovaj način još jednom potvrdile odgovornost prema društvenoj zajednici, Golubović je posebno istakao da je Fly Montenegro Ground Handling ovim humanim gestom obilježila 10 godina postojanja i uspješnog rada.

Predsjednik je svim zaposlenima u Kliničkom centru i građanima naše države čestitao Dan državnosti.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com