,,Moj drug Goran Rakočević me je zamolio da za 500 eura pođem do stana na Starom aerodromu i uzmem oružje koje se nalazilo u tom stanu” - Volim Podgoricu

,,Moj drug Goran Rakočević me je zamolio da za 500 eura pođem do stana na Starom aerodromu i uzmem oružje koje se nalazilo u tom stanu”

Moj drug Goran Rakočević me je zamolio da za 500 eura pođem do stana na Starom aerodromu i uzmem oružje koje se nalazilo u tom stanu, kako bi pomogli Filipu Bešoviću, koji je već bio uhapšen, da ostane neotkriven za to oružje.

Tako je juče govorio Dejan Vukašinović, na suđenju na kome se njemu, Bešoviću, Rakočeviću i Luki Bulatoviću sudi za nedozvoljeno držanje oružja.

Vukašinović i Rakočević ranije su se branili ćutanjem.

Vukašinović je juče, na pitanja svog branioca Marka Radovića,pojašnjavao da je igrom slučaja došao do tog stana, ali da nije uspio ni da uđe u njega, jer ga je policajac na ulazu zaustavio i uhapsio.

“Rakočević mi je objasnio da se tamo nalaze meci i jedna bomba, nijesam imao pojma da je tamo i eksploziv velike razorne moći… Bio sam u lošoj finansijskoj situaciji, supruga mi je bila trudna i prihvatio sam da to uradim za 500 eura”, ispričao je juče Vukašinović.

Rakočević i Bešović su ranije osuđivani za nedozvoljeno oružje i to Bešović na uslovnu, a Rakočević na kaznu rada u javnom interesu, pročitano je juče na suđenju

Dodao je i da nikada ranije nije ušao u taj stan i da je Rakočević trebalo od njega da preuzme to oružje.

Rakočević i Bešović su potvrdili da je to što priča Vukašinović istina, a Rakočević je dodao da on nije otišao za to oružje, jer je već osuđivan za isto krivično djelo, te da je sedam do deset dana prije hapšenja Bešovića bio sa njim u tom stanu kad je ostavljao oružje.

“ Metke i bombu, nijesam ni ja znao da ima još oružja u stanu”, rekao je Rakočević.
Bešović je dodao da je on dva dana prije hapšenja sam unio eksploziv i samo on znao za njega.

“Dao sam Rakočeviću ključ od stana da bi preprodali to oružje”, naveo je Bešović.
Na oružju su DNK vještačenjem pronađeni tragovi Bešovića i Rakočevića, a na kesi je pronađen nepouzdan trag Bulatovića.

Vještak Sandra Kovačević juče je pojasnila da ne može da tvrdi da je Bulatović zaista donor, ali da se ne može ni eliminisati mogućnost da je trag njegov.

Bešović je na početku suđenja priznao da je pronađeno oružje na Starom aerodromu njegovo, navodeći da ostali nemaju veze sa tim.

On je optužen da je u Ulici Pera Ćetkovića u Podgorici neovlašćeno držao veću količinu eksplozivnih materija, zatim da je zajedno sa Rakočevićem u Ulici 4. jula u drugom stanu, takođe, držao veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija, kao i da je u saizvršilaštvu sa Bulatovićem i Vukašinovićem u Aerodromskoj ulici u Podgorici, takođe, neovlašćeno držao veću količinu oružja, municije i eksplozivnih materija.

Pošto je u pitanju veća količina oružja, prema Krivičnom zakoniku, prijete im kazne od jedne do osam godina robije.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com