PODGORICA: Gradi se PODVOŽNJAK do Starog Aerodroma, a evo šta će postati JUSOVAČA - Volim Podgoricu

PODGORICA: Gradi se PODVOŽNJAK do Starog Aerodroma, a evo šta će postati JUSOVAČA

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković razgovarao je sa građanima mjesnih zajednica Drač i 19.decembar i istakao da gradska uprava sa punom pažnjom i odgovornošću pristupa razmatranju zahtjeva koje upućuju građani svih mjesnih zajednica u cilju njihovog efikasnog rješavanja i podizanja kvaliteta života u svim djelovima grada.

On je kazao da kada je infrastruktura ovog dijela grada u pitanju prioritet je izgradnja podvožnjaka koji bi povezao Bulevar Save Kovačevića i Zmaj Jovinu ulicu koja bi se u sklopu tog projekta rekonstruisala.
– U tom kontekstu na potezu prema autobuskoj stanici u avgustu ćemo početi izgradnju novih zelenih površina sa dječijim igralištem u sklopu projekta Mikro 020.

Na Draču imamo namjeru da rekonstruišemo Ulicu Džan i da tamo uradimo nešto slično kao u Staroj varoši–navodi gradonačelnik.
Gradonačelnik je saopštio da su od Ministrastva održivog razvoja tražili da im prenese nadležnosti kako bi mogli da raspišu konkurs za rekonstrukciju Trga Božane Vučinić i trga ispred autobuske i željezničke stanice za koju je grad opredijelio sredstva.

Srodna slika

Očekuju da će Vlada donijeti odluke po pitanju prenosa nadležnosti u ovom slučaju. Vuković je naglasio da je sanacija starog podgoričkog zatvora Jusovača, takođe jedan od prioriteta, i da je gradska uprava u saradnji sa Ministarstvom kulture već preduzela konkretne korake i napravila okvirni plan rekonstrukcije tog prostora koji će biti gotov do kraja godine.
–Na tom prostoru će se graditi ono što ljudi u Ministarstvu kulture nazivaju „kreativnim habom”, tako da ćemo dobiti jedan novi izložbeni prostor za kulturne aktivnosti u jednom dijelu, a sa druge strane prostor za smještaj turista ili umjetnika–kazao je gradonačelnik.
Vuković je najavio i izgradnju atmosferske kanalizacije na Brijegu Ćukovića, postavljanje klupa na obali Ribnice i oživljavanje prostora oko knjižare Karver.

Istakao je da će na bulevarima Save Kovačevića i Mitra Bakića, obnoviti kompletan asfalt , a Komunalne usluge su najavile rekonstrukciju javne rasvjete na bulevaru Mitra Bakića, a u narednim mjesecima takođe je planirana izgradnja parking prostora iza zgrade u ovoj ulici.

 

Izvor dan.co.me

1 komentar

  1. I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one nowadays..

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com