PORUKA IZ SVAČA: ,,Džaba mašete albanskim zastavama, ovo je bilo i biće Crna Gora” - Volim Podgoricu

PORUKA IZ SVAČA: ,,Džaba mašete albanskim zastavama, ovo je bilo i biće Crna Gora”

 Marko Milačić, predsjednik političke partije Prava Crna Gora, čestitao je gađanima Crne Gore Dan državnosti iz Ulcinja, poručivši   ,,džaba mašete zastavama OVK i Albanije i svojatate crnogorske teritorijale. Ovo je bilo i biće Crna Gora”.

Saopštenje Milačića prenosimo integralno.

Milačić čestitao Dan državnosti iz Ulcinja

Milačić ispred hrama u Svaču: Džaba mašete albanskim zastavama, ovo je bilo i biće Crna Gora

 

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je gradjanima Crne Gore čestitku povodom dana Državnosti, ali i Trinaestojulskog ustanka, porukom snimljenom ispred Crkve Svetog Jovana, koja je u poslednjem periodu u žiži javnosti zbog toga što su albanski političari u Ulcinju, uz asistenciju policije, zabranili služenje službe pravoslavnom sveštenstvu i vjerujućem narodu.

Milačić se javnosti obratio iz Svača kod Ulcinja sledećim riječima: “Želim da vam čestitam dan trinaestojulskog ustanka, Dan državnosti i Petrovdan baš odavde iz Svača kod Ulcinja.

Zašto sam se odlučio da baš odavde čestitam Dan državnosti?

Kao što znate, na ovom mjestu, pored ove hrišćanske svetinje, albanske partije zajedno sa crnogorskom policijom, zabranile su održavanje liturgije pravoslavnom sveštenstvu i vjernicima. Nedugo nakon toga grupa velikoalbanskih ekstremista pojavila se ovdje, u sred Crne Gore, sa zastavama Albanije i okačila ih na zidine ove drevne hrišćanske bogomolje, Crkve Svetog Jovana.

Zbog čega smo ovdje danas? Zbog toga što se državnost Crne Gore, njen teritorijalni integritet, ali i njena duša danas brani u Svaču, više nego igdje drugo. Vidjeli smo i ovdje, ali i u Tuzima, da crnogorska vlast i njeni koalicioni partneri iz manjinskih partija, zaklinjući se u državu Crnu Goru, rade protiv njenih interesa, stvarajući pred očima svih nas Veliku Albaniju na djelovima Crne Gore.

Stoga, želim odavde, ispred hrama u Svaču i ispred ovih crnogorskih trobojki, da pošaljem poruku: džaba mašete zastavama OVK i Albanije i svojatate crnogorske teritorijale. Ovo je bilo i biće Crna Gora, a tebe Djukanoviću neka je stid i sramota što zarad ličnih privilegija i straha rasprodaješ zemlju za koju su se i tvoji preci borili i krv prolivali. Neka nam je srećan trinaestojulski ustanak i Dan državnosti Crne Gore!”, zaključio je predsjednik Prave Crne Gore.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com