PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KNEŽEVIĆA: Sumnjiči se da je prisvojio TRI MILIONA od Aredoroma Crne Gore - Volim Podgoricu

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KNEŽEVIĆA: Sumnjiči se da je prisvojio TRI MILIONA od Aredoroma Crne Gore

Zamjenica glavnog specijalnog tužioca Lidija Vukčević, podigla je optužnicu protiv Duška Kneževića, bivšeg izvršnog direktora Atlas banke Marka Nikolića i direktorke sektora platnog prometa te banke, Dijane Zečević zbog malverzacija kojom su Aerodromi Crne Gore oštećeni za tri miliona eura, saznaje Pobjeda.

Na optužnici se našlo i pravno lice Atlas banke koje je nezakonitim poslovanjem Kneževića, Nikolića i Zečević steklo protivpravnu imovinsku korist od tri miliona eura.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva, Knežević se tereti da je svoje službenike Nikolića i Zečević podstrekavao na zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju, odnosno da prisvoje novac Aerodroma nakon isteka oročenja depozita.

Prema navodima optužnice, Nikolić i Zečević sumnjiče se da su od 11. avgusta do početka decembra prošle godine, mimo zakonskih ovlašćenja, nakon isteka oročenja sredstava, zadržali depozite preduzeća Aerodromi Crne Gore u iznosu od tri miliona eura, iako je uprava Aerodroma u više navrata pismeno tražila prebacivanje novca na račun preduzeća

Navodi se da se stav tužilaštva temelji na vještačenjima i dokazima kao što su dopisi Aerodroma Crne Gore Atlas banci, elektronska korespondencija između Kneževića, Nikolića i Zečević koji su se našli na optuženičkoj klupi.

Specijalno tužilaštvo utvrdilo je da je Knežević uporno sprečavao ovlašćene službenike Atlas banke da ispune nalog Aerodroma Crne Gore.

Prema saznanjima Pobjede, JP Aerodromi su u julu 2016. godine u Atlas banci oročili 3 miliona eura depozita na godinu. Poslije isteka tog roka, menadžment Aerodroma je isti iznos oročio na još godinu, a oročenje depozita isteklo je 11. avgusta prošle godine, kada su i počele ozbiljne priče da je Atlas banka u velikim problemima.

Krajem avgusta prošle godine, izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić zvanično je zatražio transfer tri miliona EUR na račun preduzeća.

Osim formalnog dopisa, Orlandić je u više navrata i usmeno zatražio da mu se sredstva prebace, a dobijao je obećanja da će sve biti “transferisano u narednih nekoliko dana”.

Transfera novca nije bilo, iako je uprava Aerodroma u više navrata pismeno tražila svoj novac.

Nakon uvođenja prinudne uprave u Atlas banci, depozit preduzeća JP Aerodromi Crne Gore ostao je zarobljen pa je Orlandić podnio krivičnu prijavu protiv ovlašćenih lica u banci.

Centralna banka Crne Gore uvela je 4. aprila stečaj u Atlas banku.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com