Mladi košarkaši poraženi od Turske - Volim Podgoricu

Mladi košarkaši poraženi od Turske

Mlada košarkaška selekcija doživjela je drugi poraz na Evropskom prvenstvu u Izraelu.

Crna Gora je u drugom kolu A grupe poražena od Turske 71:58.

Opet je došlo do pada u igri naše selekcije u drugom poluvremenu, a kao ključan momenat nameće se izlazak Marka Simonovića zbog problema sa ličnim greškama.

Prva četvrtina donijela je potpuni egal, najveću prednost imala je naša ekipa 15:10, ali je poslije 10 minuta bilo 17:17.

Turska je sjajno odigrala prvih pet minuta druge četvrtine. Postigla je 17 poena za polovinu perioda, stigla do 12 poena prednosti – 34:22.

Odlična reakcija Crnogoraca, za nešto preko četiri minuta napravljena je serija 12:3 za minus tri nakon 20 minuta. U odličnom ritmu naš tim je nastavio i treću četvrtinu, pa je u 23. minutu poveo 43:39.

Simonović je u prvom poluvremenu napravio jedan faul, a za dva ipo minuta trećeg perioda tri lične greške pa je morao da napusti teren.

Bez njega izabranici Dušana Dubljevića potpuno su stali, pa je Turska za pet minuta pobjegla na 16 poena razlike – 61:45 i time je riješila meč.

Igor Drobnjak je poenterski predvodio naš tim sa 14 poena uz četiri skoka i tri asistencije, 11 poena i sedam uhvaćenih lopti imao je Marko Simonović. Po osam poena ubacili su Novak Obradović i Andrija Slavković, šest Janko Čepić.

Narednu šansu za prvu pobjedu naša selekcija ima protiv Velike Britanije u ponedjeljak.
kscg.me

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com