POTVRĐENO: Turci pregovaraju sa Vladom o preuzimanju Aerodroma - Volim Podgoricu

POTVRĐENO: Turci pregovaraju sa Vladom o preuzimanju Aerodroma

Turske kompanije pregovaraju sa Vladom o koncesionom aktu za upravljanje crnogorskim aerodromima, kazala je za televiziju Nova M ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan.

Ona je istakla da je sve veći broj investitora iz te zemlje koji žele da ulažu u Crnu Goru.

„Pripreme traju već dugo vremena. Postoje pregovori turskih investitora sa crnogorskim institucijama. To su prestižne profesionalne kompanije koje su prepoznatljive u svijetu kao dobri i profesionalni investitori. Svakako, odluka Vlade će biti u zakonodavnim okvirima ali mi očekujemo pozitivan ishod“, kazala je ona za Novu M.

Ekonomski odnosi između Crne Gore i Turske su dobri. Iz godine u godinu, kaže Ozan, robna razmjena je u konstantnom porastu.

„Povećali smo izvoz u prošloj godini za 48 odsto. Mi takođe podržavamo i izvoz iz Crne Gore u Tursku jer želimo da obije zemlje imaju korist. Imamo jako ozbiljne investicije u Crnoj Gori u sektorima građevinarstva, turizma i bankarstva“, ističe ona.

Turski investitori se najviše interesuju za zdravstvo, turizam i građevinarstvo. Zvanična statistika pokazuje da u našoj zemlji postoji oko 2.600 privrednih društava čiji su osnivači državljani Turske.

„Većina njih nije još aktivna i pretpostavljamo da je aktivnih kompanija oko 300-400. Ono što hrabri turske investitore da dolaze u Crnu Goru jeste to što je vaša zemlja na putu ka Evropskoj uniji i Crna Gora je članica NATO saveza. To je politički stabilna zemlja i zato su naši investitori zainteresovani da ulažu kod vas“, kaže Ozan.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com