UBISTVO U PODGORICI: Nema pištolja kojim je ubijen Kruščić - Volim Podgoricu

UBISTVO U PODGORICI: Nema pištolja kojim je ubijen Kruščić

Jedan od optuženih Dejan Vukašinović više se ne tereti se za nedozvoljeno držanje veće količine oružja, već za pomoć izvršiocu nakon učinjenog krivičnog djela.

Tako je tužiteljka Ana Bošković izmijenila optužnicu na suđenju na kome se njemu, Filipu Bešoviću, Goranu Rakočeviću i Luki Bulatoviću sudi za nedozvoljeno držanje oružja.

Suđenje je danas završeno, a presuda će biti izrečena u utorak, 16. jula.

Bešović je, u završnim riječima, ponovio da je pronađeno oružje na Starom aerodromu njegovo, ali i dodao da sa oružjem koje je pronađeno na Zabjelu nema nikakve veze.

Svi smo svjedoci da se ni u jednom stanu nije našao pištolj kojim je ubijen Kruščić, rekao je danas u završnim riječima Rakočević.

On je prije nekoliko dana medijima poslao pismo u kome tvrdi da glok 17 iz kojeg je ubijen Miodrag Migi Kruščić nije pronađen u spornim stanovima, te da je ovaj dokaz podmetnut.

Policija je krajem jula prošle godine otkrila da su optuženi navodno koristili više “štek” stanova na Zabjelu i Starom aerodromu, a tokom pretresa pronađena je veća količina oružja, bombi, prigušivača, fantomki i stvari koje služe za maskiranje prilikom izvršenja krivičnih djela.

Nakon toga, policajci i tužilaštvo povezali su optužene i sa ubistvom Kruščića i ranjavanjem novinarke Olivere Lakić.

Tužiteljka ODT-a je danas odlučila da izmijeni optužbu za nedozvoljeno držanje oružja, nakon što je Vukašinović prije dva dana odlučio da prizna da je za 500 eura htio da pomogne Bešoviću da ostane neotkriven za oružje u jednom od stanova na Starom aerodromu, ali da nije znao da se u tom stanu nalazi i eksploziv velike razorne moći, već samo za metke i jednu bombu.

“On je pojasnio svoju ulogu i zadatak, ali je nelogično da nije znao za eksploziv, jer kad je već odlučio da im pomogne, bilo je logično da im pomogne u potpunosti”, ocijenila je tužiteljka u završnim riječima.
Advokat Miloš Vuksanović je tražio da se Bulatović oslobodi krivice jer nema dokaza, te da se Bešović blaže kazni jer je priznao.

Advokat Marko Kovač je istakao da sud treba da odbaci optužbu, proglasi se nenadležnim i obustavi postupak, jer bi, po njegovom mišljenju, sve drugo bilo suprotno konvencijskim pravima-pravu na pravično suđenje, pravu pristupa sudu…

“Po mišljenju odbrane okrivljeni su taoci preduge istrage VDT-a, koje je za odluku imalo neprirodno razdvajanje postupaka, zastupnik optužbe prezentuje dokaze koje je prikupilo VDT, jedinstvena situacija da istražne radnje sprovodi VDT, a da ih sudu prezentira ODT”, naveo je Kovač.

Njihov kolega Marko Radović je dodao i da je, što se tiče Vukašinovića, djelo ostalo u pokušaju, pa je jedina moguća odluka oslobađajuća presuda, jer nema dokaza da je znao za eksploziv,a za blaži oblik krivičnog djela u pokušaju nije propisana kazna ni u Krivičnom zakoniku.

Pošto je u pitanju veća količina oružja, prema Krivičnom zakoniku, prijete im kazne od jedne do osam godina robije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com