I Mirza je Mornar - Volim Podgoricu

I Mirza je Mornar

Mornar je u nedjelju veče najavio „bombu” i ispunio obećanje.

Doduše, doveo je čovjeka čije se ime već pominjalo – novi centar Barana je Mirza Begić.

Slovenac rođen u Bijeljini prije 34 godine je sedmo pojačanje Mornara, nakon povratnika Derika Nidama, Brendisa Rejli-Rosa i Seada Šehovića, te Milka Bjelice, Damira Markote i Džejkoba Pulena.

Bivši slovenački reprezentativac je karijeru počeo u Slobodi iz Tuzle, a kao 17-godišnjak je stigao u Sloveniju. Igrao je, između ostalih, za Olimpiju, Žalgris, Real Madrid, Olimpijakos, Baskoniju, Bilbao i Cedevitu, i bio šampion Slovenije, Španije i Hrvatske.

Prethodnu sezonu 216 centimetara visoki košarkaš je proveo u Olimpiji, za koju je u ABA ligi prosječno bilježio 8,8 poena i 4,4 skoka.

Zanimljivo, najbolje je odigrao baš u pobjedi nad Mornarom (87:66) u 1. kolu, jer je upisao 16 koševa i devet skokova.

S obzirom na to da su Barani prije dolaska Begića obećali još dva pojačanja, ostalo je da se vidi ko je posljednji adut braće Pavićević. Moguće je da će to biti Kej Si Rivers, koji je sa Crvenom zvezdom osvojio titule u ABA ligi i Superligi Srbije…

Vijesti

2 komentara

  1. *Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally — taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com