PODGORICA U SUZAMA: ,,Bio moj veliki brat, prijatelj, kolega… Šta je sad smisao života, radiš, mučiš se…” - Volim Podgoricu

PODGORICA U SUZAMA: ,,Bio moj veliki brat, prijatelj, kolega… Šta je sad smisao života, radiš, mučiš se…”

Pjevač Pero Stefanović iz Podgorice, poznatiji kao Pero Trokadero, preminuo je juče, u nedelju, 14. jula, u saobraćajnoj nesreći u okolini Tivta, a ova vijest pogodila je brojne njegove kolege.

Šako Polumenta i dalje ne može da povjeruje da je vijest koju je saznao istinita, a kada smo ga poozvali, za svog pokojnog kolegu imao je samo riječi hvale.

– Ne mogu da povjerujem u to što se desilo, jako sam nervozan zbog toga. Sve me pogađa, jer je on bio moj veliki brat, prijatelj, kolega… Šta je sad smisao života, radiš, mučiš se… Samo u jednom trenutku sve izgubi smisao – utučeno nam je rekao Šako, pa nastavio.

– Na moju sreću, bio mi je i veliki prijatelj i radili smo zajedno. Pjevao je moje pjesme, čak mi je i napisao pjesmu “Sanjao sam san”… To je sad dobro pitanje, šta je on sanjao… U posljednje vrijeme bio je više u Beogradu, družili smo se. Htio sam da ga poguram malo da se vrati u Trokadero, gdje je sve počelo i po kome smo ga zvali. Svi su znali za njega, pevao je proslave, žurke, ekskurzije… Prođe me neka jeza, dokle ide ovaj svijet! Šta je smisao života? Da ugodno živiš? Niko ne zna koliko mu je ostalo, bar da zna, pa da ga briga šta ko priča, da uživa u životu… – završio je Šako vidno uznemiren.

Šako Polumenta

Šako Polumenta/Foto: Marko Jovanović

I Boban Rajović je jedan od slavnih pjevača sa kojima je Pero sarađivao, ali sa kojima je bio i veliki prijatelj, pa je i njega ova vijest zatekla i veoma pogodila.

– Bio mi je drug, prijatelj, kolega! U doba kada sam ja počinjao, 2000. godine sam izdao svoj prvi album “Piroman”, on je isto tada počinjao. Pamtiću ga po Trokaderu, po kome je i dobio nadimak. Tamo je stalno pjevao, bio je glavna faca i znalo se, ako on otpeva nečiju pjesmu, ta pesma će biti hit. Pamtiću ga i po najboljoj atmosferi koju je pravio, velika tuga. Iskreno saučešće njegovoj porodici – rekao je Boban dodavši da će sigurno ići na sahranu.

– Posljednji put smo se sreli priije četiri, pet mjeseci na aerodormu, bio je pun humora. Našalio se tada sa mnom: “Postade ti velika zvijezda, a nekad sam ja bio veća zvijezda od tebe”. Bio je u svom filmu, volio je neku svoju muziku, a ne neku komercijalu – Bobanove su riječi o pokojnom kolegi.

Boban Rajović, snimanje spota

Boban Rajović/Foto: Marko Jovanović

Aco Pejović takođe je u nevjerici zbog onoga što je čuo, a tužna vest ga je, kako nam je rekao, sačekala čim se probudio.

– Saznao sam prije sat vremena, čim sam se probudio. Jako mi je žao i teško mi je. Bio mi je veliki prijatelj. Posljednjih dana smo se čuli, trebalo je da se vidimo. Ići ću na sahranu. Bio je dobar momak, pjevač, prijatelj, ali, eto, nažalost, šta se desi… – rekao je Pejović.

Šaban Šaulić kuća, Aco Pejovic

Aco Pejović/Foto: A. Nalbantjan

Podsjetimo, Pero Trokadero izgubio je život u saobraćajnoj nesreći u okolini Tivta, kada je, prema za sada nezvaničnim informacijama, došlo do direktnog sudara dva vozila na Seljanovu, od kojih je jednim automobilom upravljao Stefanović. Pjevaču je navodno za vrijeme vožnje pozlilo i automobilom “reno megan” podgoričkih registarskih oznaka udario je u taksi vozilo “reno senik”, prenijele su podgoričke “Vijesti”.

Neki od njegovih hitova su: “Sva moja jutra”, “Tvoje ime, mala”, “Žig od ljubavi”, “Nije važno”. Muzikom je počeo da se bavi još u ranom djetinjstvu, a već kao student Muzilke akademije u Podgorici počeo je profesionalno da se bavi pevanjem. Prva pjesma koju je izveo je njegova autorska pjesma “Ti bila si mi sve” (1993. godine).

Pero Trokadero

Printskrin: Youtube/Prslook spotovi

Nastupao je u mnogobrojnim diskotekama i klubovima, a posebno je poznat po nastupima u popularnom budvanskom klubu “Trocadero”, koji je kumovao i njegovom nadimku Pero Trocadero/Trokadero.

Publici se predstavio festivalskim nastupima na “Sunčanim skalama” u Herceg Novom. Snimio je i spot za pjesmu “Podgorica” koju je izveo sa Sergejem, Edom i Igorom, a koja je postala svojevrsna himna Podgorice.

(VP/TELEGRAF)

2 komentara

  1. After study a number of the websites with your site now, and that i genuinely appreciate your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and are checking back soon. Pls have a look at my web page likewise and let me know if you agree.

  2. It¡¦s really a cool and useful piece of information. I¡¦m satisfied that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing. Pristina Travel

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com