Daka Davidović za lidera koalicije ,,Da svako ima” postavlja Dada Šćekića? - Volim Podgoricu

Daka Davidović za lidera koalicije ,,Da svako ima” postavlja Dada Šćekića?

Unutar političkog saveza “Da svako ima”, počeli su razgovori o poslaničkoj listi za parlamentarne izbore naredne godine i, u ovom trenutku, kao nosilac liste figurira potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Dado Šćekić, saznaju Dnevne novine.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama Dnevnih novina razgovore vodi crnogorski biznismen koji živi u Beogradu Miodrag Daka Davidović, koji smatra da je Šćekić, u ovom trenutku najbolje rješenje. Davidović je javno saopštio da je osnovao i da je finansijer političkog saveza “Da svako ima” odbacuje mogućnost da bude i kandidat na narednim predsjedničkim izborima.

Prema tvrdnjava izvora Dnevnih novina, drugi na listi mogao bi da bude predsjednik SNP-a Vladimir Joković, dok bi na trećem mjestu bio lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović. Četvrto mjesto je određeno za ženu, ali se još ne zna ko bi to mogao da bude, dok Davidović smatra da bi na petom mjestu trebalo da bude, bivši predsjednik SNP-a Srđan Milić. Prema sadašnoj situaciji šesti bi mogao da bude potpredsjednik Ujedinjene Goran Radonjić.

Još uvijek nije poznato na kojim pozicijama će biti predsjednik Radničke partije Janko Vučinići nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović. Na drugoj strani u političkom savezu Da svako ima tvrde da se o parlamentarnim izborima još nisu ništa precizno govorili. Podsjetimo, predsjednik SNP Vladimir Joković izjavio je nedavno da im je prioritet koalicija koju će osnaživati i proširivati.

“Jedno je sigurno koalicija “Da svako ima” je otvorena za razgovor sa svima koji mogu doprinijeti boljitku saveza i koji se slažu sa postavljenim ciljevima opozicije. Pregovaraćemo sa pojedinim parlamentarnim i vanparlamentarnim partijama, sa slobodnim intelektualcima pojedincima kao i sa svima onima koji bi podijelili sa nama one vrijednosti koje smo uspostavili pri formiranju ove koalicije i koji bi se s njima služili”, rekao je Joković.

Međutim, iako je u više navrata najavljivano osnaživanje koalicije, do sada nije saopšteno ko bi još mogao da bude dio nje.

Joković kaže da su potpuno otvoreni za razgovore sa svima i oni će trajati sve do konačnog dogovora o tome kakav će sastav biti na parlamentarnim izborima.

I Abazović u igri

Sigurno je da će sastavljanje poslaničke liste za naredne izbore političkog saveza “Da svako ima” trajati dugo jer tek treba da uslijede pregovori sa nekim političkim subjektima. U ovom savezu se sve češće pominje GP URA kao mogući novi konstituent. Podsjetimo, Dritan Abazović i GP URA su nedavno prekinuli razgovore sa Demokratama Alekse Bečića nezadovoljni brojem “prolaznih” mjesta koja su dobili. Demokrate su smatrale da je dovoljno tri dok su Abazovićevi očekivali četiri mjesta. Sada je otvoreno pitanje da li je ovako čvrst Abazovićev stav ustvari proizvod već započetih komunikacijama sa Miodragom Dakom Davidovićem i očekivanja bolje ponude od saveza “Da svako ima”.

Dnevne novine

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com