NOVI ZAKON: Pušenje će biti dozvoljeno samo u kazinima - Volim Podgoricu

NOVI ZAKON: Pušenje će biti dozvoljeno samo u kazinima

Skupštinski Odbor za zdravstvo podržao je novi zakon o ograničenoj upotrebi duvanskih proizvoda, čija najvažnija novina je zabrana upotrebe duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru, osim u kazinima, koji će plaćati određene takse.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je na sjednici Odbora kazao da im je prioritet zaštita zdravlja građana Crne Gore, ističući da očekuju da inspekcija pojača nadzor.

“Strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskih proizvoda u bilo kojem dijelu zatvorenog prostora u kojem poslove obavljaju, između ostalog, državni i lokalni organi i službe, prostora u kojem se obavljaju zdravstvena, vaspitno-obrazovna ili kulturna djelatnost, socijalna zaštita, sport i rekreacija, trgovinska djelatnost, proizvodnja, promet ili skladištenje hrane, snimanje i javno emitovanje programa, kao i u prostoru u kome se održavaju sastanci i javni skupovi”, naveo je Hrapović.

Još važnije, kako je dodao, je to što se ne dozvoljava potreba duvanskih proizvoda u bilo kojoj prostoriji ili njenom dijelu, u kojoj se konzumiraju hrana i piće.

Sjednici Odbora su, osim Hrapovića, prisustvovali su predstavnici predlagača zakona – generalna direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa u Ministarstvu zdravlja Slađana Pavlović i načelnica direkcije za harmonizaciju propisa u tom resoru Slavojka Šuković.

(Tvcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com