POTRAŽILI SU SPAS KOD SVETOG VASILIJA I DOGODILO SE ČUDO: Teško bolesnog Vojina (3) odveli na OSTROG, dječak je krenuo ka moštima…Leukemija je sada prošlost - Volim Podgoricu

POTRAŽILI SU SPAS KOD SVETOG VASILIJA I DOGODILO SE ČUDO: Teško bolesnog Vojina (3) odveli na OSTROG, dječak je krenuo ka moštima…Leukemija je sada prošlost

 

Za Vojina Markovića 2006. godina, bila je kobna. Ovaj ječak iz Varvarina imao je tri godine kada mu je dijagnostifikovana adultna akutna limfoblastna leukemija.

Njegova porodica kaže da je bolest otkrivena sasvim slučajno i da ništa nije ni naslućivalo da će se Vojinovo bezbrižno djetinjstvo pretvoriti u užas. Njegova majka Danijela Marković kaže da su to bili najgori dani za njihovu porodicu.

“Nisam mogla da se pomirim sa tim da je moj sin jedinac bolestan. Činili smo sve kako bi izlečili Vojin. Godinu dana smo bili u Beogradu, na liječenju”, priča Danijela.

Međutim ova priča kreće mnogo ranije. Godinu dana, prije otkrića da je njihovo dijete bolesno, Mlađan i Danijela sa sinom su krenuli na more u Crnu Goru i odlučili da u povratku sa mora svrate u manastir Ostrog.

Kada su stigli do manastira u dvorištu je bila ogromna gužva, pa su Danijela i Mlađan odlučuju da je bolje da drugi put dođu jer je za Vojina tada dvogodišnju bebu bilo previše vruće.

Nekoliko mjeseci kasnije, njihov sin Vojin obolijeva i kreće na liječenje u Beograd, a prognoze su, kako priča Vojinova majka, za porodicu bile obeshrabrujuće. Vojinova porodica ističe da su u Beogradu, na Institutu za majku i dijete, Vojina liječili najbolji ljekari i da su im beskrajno zahvalni. Porodica Marković odlučuje da ode u manastir Ostrog i posljednje nade i molitve upućuju Svetom Vasiliju Ostroškom.

“Moj suprug i ja smo se dogovorili da odemo na Ostrog. Čuli smo razne priče o izliječenju bolesnih i čudotvornosti ovog sveca. Padala je kiša i sjećam se da smo imali mnogo problema da stignemo do manastira. Vojin je imao tri godine, a mi nikada prije toga nismo bili u ovom manastiru. U jednom trenutku je Vojin uzeo tatu za ruku i poveo ga do moštiju Svetog Vasilija Ostroškog.

 

“Ostajem sama, a posle minut – dva vidim Vojina koji i mene hvata za ruku i vodi me kroz masu. Iznenađena što moje dijete tako reaguje, iako nikada prije toga nismo bili ovdje, lijepo objašnjavam Vojinu da moramo da sačekamo red.

Tada mi je prišla neka žena i rekla kako Vojina „zove Sveti Vasilije Ostroški“ i tada nas svi propuštaju” – priča Danijela.

Vojinova majka je tada nad kivotom ostroškog sveca dala zakletvu.

” U dijelu gdje su mošti ostajemo Vojin, moj suprug Mlađan i ja, kao i jedna žena u invalidskim kolicima. Monah nam čita molitvu za zdravlje, a ja se tada zaklinjem da će ovu našu priču kad-tad čuti cijela Srbija”, kaže Danijela.

Nedugo po povratku sa Ostroga, tačnije tri mjeseca kasnije, Vojinove dijagnoze na Institutu za majku i dijete su sve bolje. Posle osam mjeseci intenzivnog liječenja Vojin je potpuno zdrav. Danas, pored Vojina, ova porodica je brojnija za još jednog člana, Vojinovu sestru Dunju. Vojin se profesionalno bavi fudbalom i ide u srednju školu.

 

Kurir.rs/srpskidnevnik.com

Foto printscreen Kurir/Anadolija

1 komentar

  1. Hello I will be thus excited I discovered the webpage, I seriously found you unintentionally, while I had been exploring upon Google regarding another thing, Anyhow I will be here today and would likely want to point out cheers to get a amazing post plus a all-round thrilling weblog (I additionally really like the actual theme/design), I don’t have enough time in order to browse all of it in the second but I possess saved that and also added your own Bottles, when I have time I am returning to examine far more, Please do maintain the truly amazing job.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com