UHAPŠENI ZET I ŠURA: U tandemu pljačkali stanove? - Volim Podgoricu

UHAPŠENI ZET I ŠURA: U tandemu pljačkali stanove?

 

Cetinjanin Sead Emini (35) i njegov zet Senad Beganaj (32) iz Beograda uhapšeni su u Budvi zbog sumnje da su proteklih mjesec dana ukrali novac i nakit iz više apartmana i stanova u tom gradu.

Budvanska policija im na teret stavlja sedam teških krađa i krivično djelo zloupotreba platnih kartica.

Uhapšeni su u zasjedi koju su im prije tri noći postavili policijski inspektori koji su im prethodno ušli u trag.

Policajci su ih vrebali noćima unazad, u naseljima u kojima su prethodno Emini i Beganaj navodno pljačkali.

U njihovu zamku su upali, tek, prije tri noći u Bijelom dolu.

“Vijesti” saznaju da su inspektori koji su bili u zasjedi primjetili da zet i šurak obilaze teren, osmatrajući da li je i te noći neko od turista u stanovima u prizemlju ostavio otvorena balkonska vrata.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno “Vijestima” da je dvojac preskočio ogradu balkona na kom su bila ostavljena otvorena vrata, što je bio signal da i inspektori krenu za njima i uhapse ih.

Nakon što su im na ruke stavljene lisice, Beganaj i Emini su sprovedeni u stanicu policije, a tužilac je naredio da ih inspektori zadrže.

Priznali su da su počinili još šest teških krađa i objasnili da su se ušunjavali kroz otvorena vrata apartmana ili balkona, uglavnom dok su turisti odlazili na plažu ili, pak, samo bili nepažljivi.

Na meti su im bili apartmani u gotovo svim djelovima grada, ali uglavnom u prometnim gradskim ulicama, gdje je i najviše turista.

Njima se na teret stavlja i krivično djelo zlopotreba platne kartice, jer su uspjeli da skinu 250 eura sa kartice koju su ukrali.

Po nalogu tužioca, i uz krivičnu prijavu budvanska policija sprovela ih je juče sudiji za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiru Pavićeviću.

Pavićević je potvrdio “Vijestima” da je u prisustvu izabranog branioca saslušao okrivljene, prihvatio predlog tužioca i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnih djela odredio im pritvor do 30 dana.

Oni su juče sprovedeni u spuški istražni zatvor.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com