Home / NOVOSTI / Hronika / ”Daj mi taj nalog, što ti radiš, znaš li đe si došao?”
FOTO: lustraciija

”Daj mi taj nalog, što ti radiš, znaš li đe si došao?”

Komunalni policajac pretukao Budvanina?

Reagovanje Đurišića prenosimo u cjelosti:

“Najoštrije demantujem da sam dana 16.07.2019. napao i pretukao gospodina Krsta Kuljaču, prilikom službene radnje uklanjanja nepropisno parkiranog vozila VW Passat registarskih oznaka VS034-JM, sa površine koja nije predviđena za parkiranje vozila. Pomenuto vozilo se nalazilo na trotoaru, i ja sam, shodno Zakonu o Bezbjednosti saobraćaja i tački 13, pristupio radnji uklanjanja vozila sa te površine.

Dok sam radio svoj posao zajedno sa kolegama, primijetio sam da mi se neko lice iz pravca iza mojih leđa približava sa glasno povišenim tonom. S obzirom da se to lice u početku nije meni obraćalo, ja sam nastavio sa pisanjem zapisnika. Nedugo zatim, to muško lice, starosti oko četrdeset godina i visine 185 cm mi prilazi i uz dreku govori: ”Daj mi taj nalog, što ti radiš, znaš li đe si došao?”, a zatim rukom kreće ka mojoj fascikli.

Ja sam se odmakao uz upozorenje da me ne ometa u vršenju službene radnje i nastavio sa pisanjem Zapisnika, ne obazirući se na njega, dok je on nastavio da viče. Poslije nekih pet sekundi to lice mi ponovo prilazi i počinje da me čupa, viče, psuje i gura. Okrenuo sam se u njegovom pravcu i ponovo ga upozorio na ponašanje, te da sam službeno lice, na šta je on reagovao na način što me je sa obje ruke uhvatio za prednji dio uniforme – majice kratkih rukova, i povukao više puta. Ja sam se odbranio na način što sam ga rukama odgurnuo od sebe, u cilju zaštite svog tjelesnog integriteta.

Tada su prišli moje kolege Zlatko Maraš, Aleksa Marićević, ali i neka ženska osoba, za koju mislim da je u srodstvu sa tim licem što me je napalo. Nakon toga to muško lice koje me je napalo je sa poda uzelo drvo u ruku i zatrčao se ka meni, govoreći mi sledeće riječi: ”Zapamtićeš sad ko je Krsto Kuljača, tijesna će ti Crna Gora biti”. Obzirom da je krenuo u napad na mene, držeći te to drvo, ja sam se trčećim korakom udaljio u ravcu Jadranskog puta, i odmah pozvao policiju i svog nadređenog. Nakon što nije uspio da me sustigne, svoj bijes je ustremio ka kolegi iz Parking servisa, te motkom koja je, po svemu sudeći, bila namijenjena meni, zadao kolegi udarac u predijelu leđa, što je takođe konstatovano u medicinskom izvještaju i što potvrđuje moje riječi.

Poslije par minuta, Krsto Kuljača kreće ponovo u mom pravcu sa drvetom u ruci, međutim, ispriječilo se vozilo interventne policije i to lice konačno savladalo i oborilo na travnjak. Nakon toga, njegova, po svemu sudeći sestra, se zalijeće put mene i udara me otvorenom šakom u predjelu lica, na šta ja nisam reagovao. Nakon toga prilazi policajac i odvaja tu osobu od mene i privodi je u policijsko vozilo.

Najzad, očigledno je da su raznorazne Kuljače i muljače u godinama iza nas navikle da se bahate, ne samo prema običnim građanima, već i prema licima u uniformi, koja su uzmicala zbog straha od gubitka posla, čak i u ovakvim slučajevima kada ih napadaju motkama. Naglašavam da sam časno i pošteno radio svoj posao, kako do tada, tako i juče, kada sam branio zakon i sebe. Godinama trpimo razno šikaniranje, maltretiranje, pa i bukvalno pljuvanje od raznih Kuljača i muljača, te zbog toga želimo da poručimo gospodinu Krstu Kuljači, ali i svima sličnima, da ćemo moje kolege i ja uvijek i do kraja braniti profesionalnu i čast, dostojanstvo i obraz. Pozivam nadležne institucije da hitno ispitaju cijeli slučaj i hitno procesuiraju Kuljaču zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti i nanošenje povreda. ”

Đurišić je priložio fotografiju povreda kolege Zlatka Maraša, kao i ljekarske nalaze.

loading...

One comment

  1. A nisi rekao da je Krstu Kuljaci pukla arkada od udaraca,sto je takodje potvrdjeno od medicinskog osoblja,taj si detalj precutao!?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com