Home / NOVOSTI / Društvo / DF: Umjesto Roćena, Đukanovića, Mugoše, policija privodi Raičevića

DF: Umjesto Roćena, Đukanovića, Mugoše, policija privodi Raičevića

Demokratski front osudio je privođenje na informativni razgovor glavnog urednika portala IN4S, Gojka Raičevića.

Iz DF-a poddjećaju da su Raičevića 2015. “tri puta besomučno napadali neidentifikovani kriminalci u policijskim uniformama”.Ubović, privatna policija Prve familije privela je glavnog i odgovornog urednika IN4S- a, jer je objavljivanjem ovih telefonskih razgovora dodatno razotkrio na kakvim je kriminalno koruptivnim osnovama  21. maja 2006. nastala privatna država”, navodi se u saopštenju DF-a.

Iz DF-a podsjećaju da su Raičevića 2015. “tri puta besomučno napadali neidentifikovani kriminalci u policijskim uniformama”.

“Ovoliki nivo nemoći i paranoje demonstriran privođenjem Gojka Raičevića najbolje oslikava trulost režima koji se zadnjim atomima represivnog aparata trudi da uguši svaku slobodnu misao. DF nema dilemu da Gojka Raičevića niko ne može uplašiti u njegovoj borbi da bakljom istine osvijetli medijski mrak koji je zahvaljujući Roćenu,  i ostalima koji ne spadaju u kategoriju “bolesne bagre” i “goveda” kako nedavno čusmo penzionera iz Rasove, od Crne Gore napravio Orvelovu farmu. Zato pružamo punu podršku Gojku Raičeviću u njegovoj daljoj borbi za istinu jer bez ovakvih istina ne bi uočili njihove laži i licemjerstva  koje su nam servirali kao državni interes”, navodi se između ostalog u reagovanju DF-a.

UCG: Praksa u kojoj novinara privode zbog toga što radi svoj posao je sramna

Ujedinjena Crna Gora osudila je privođenje Raičevića.

“Pozivamo ministra unutrašnjih poslova i direktora policije da svoje radnje usmjere ka procesuiranju pojedinaca iz audio zapisa koje portal IN4S objavljuje. U pomenutim telefonskim razgovorima postoje elementi teških krivičnih djela, ako ima volje državnih organa da se bave svojim poslom. Praksa u kojoj isplivavaju dokazi o prekrajanju izborne volje, korupciji, direktnom činjenju na štetu države, a sve bez pravnog epiloga mora prestati. Praksa u kojoj novinara privode zbog toga što radi svoj posao je sramna”, navodi se u saopštenju Ujedinjene Crne Gore.

SMCG: Nadležni da osiguraju bezbjednost Raičeviću

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) apelovao je na nadležne držane organe da nađu način da osiguraju bezbjednost Raičevića, koji je više puta izjavio da se ne osjeća sigurno.

“Shvatamo da je to izazov jer Raičević smatra da mu upravo od pripadnika policije i tužilaštva prijeti najveća opasnost, ali tim je veća njihova obaveza da se postaraju da mu se ništa ne desi”, saopšteno je iz Sindikata medija.

Dodaju da ne opravdavaju i ne ohrabruju Raičevićevo neodazivanje na poziv tužilaštva, ali podsjećaju na tri slučaja prebijanja koje je on doživio tokom jeseni 2015. godine.

“I to upravo od strane pripadnika Uprave policije, a koja još nisu rasvjetljena. Preciznije, država Crna Gora za gotovo četiri godine nije uspjela da utvdi ko su policajci koji su brutalno tukli Raičevića. Zbog toga ne treba da čudi njegov stav i negativno mišljenje koje ima prema pripadnicima policije i tužilaštva. Podsjećamo i da je Raičević ranije najmanje tri puta tražio da nadležni urade procjenu njegove bezbjednosti što se nije desilo. To ujedno znači da on godinama živi u uslovima straha i ugroženosti da je pod stalnim i sistematskim pritiskom što je nedopustivo”.

Iz Sindikata ističu da novinari i novinarke nisu dužni da odaju svoje izvore i pozvali su tužilaštvo da na taj način ne vrši pritisak na zaposlene u medijima jer novinari od države očekuju saradnju i zaštitu, a ne represiju i pritiske.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com