NE DOZVOLJAVAJU IM DA NAPRAVE PARKING: Zakupci otjerali radnike koje je angažovao “Parking servis” - Volim Podgoricu

NE DOZVOLJAVAJU IM DA NAPRAVE PARKING: Zakupci otjerali radnike koje je angažovao “Parking servis”

Zakupci kupališta na plaži Jaz otjerali su radnike koje je angažovalo opštinsko preduzeće “Parking servis”, onemogućivši im da ograde veliki plato u zaleđu i pretvore ga u parking.

Opština je prethodne dvije godine oslobodila veliki plato, kao i dio kampa, koji su se godinama naplaćivali i dozvolili besplatno parkiranje. Sadašnja gradska uprava na čelu sa Markom Carevićem postigla je dogovor sa vlasnicima zemlje u zaleđu Jaza okupljenih u dvije NVO, “Jaz Mrčevo polje” i “Jaz”, i zakupila zemlju.

Nakon toga zemljišni kompleks je ustupljen “Parking servisu” koji je počeo uređenje lokacije i ograđivanje kompleksa od desetak hektara, kako bi ga pretvorio u parking.

Počelo je ograđivanje nekadašnjeg platoa gdje su bili organizovani muzički događaji, kao i dio gdje je nekada bio auto kamp.

To je izazvalo revolt zakupaca plaža koji ne dozvoljavaju da se na takav način radi.

“Pregradili su puteve, glavni put koji vodi do plaze i naših kupališta. I ovako je sezona loša, sada praktično neće gosti ni moći da dođu. Ne protivimo se da se rampa stavi gdje je nekada bila, ali ovakvim načinom blokirano je sve. Mi smo zaključili ugovore sa Javnim preduzećem “Morsko dobro” kojim se garantuju prilazni putevi plaži. Obratili smo se nadležnima u Opštini da spriječe ograđivanje “, kazali su zakupci koji su onemogućili radnike da postavljaju ogradu.

Direktor Parking servisa Jovica Gregović kazao je da ce sa problemom upoznati gradonačelnika Carevića.

On je podsjetio da je Opština zaključila ugovor o zakupu zemlje i ustupila tom preduzeću da ga uredi u moderno parkiralište.

“Nema govora da se pregrađuju putevi. Uređenjem dobijamo nekih hiljadu i po parking mjesta. Odluka preduzeća je da prvi sat bude besplatan, poslije toga sat se naplaćuje 40 centi, a ukoliko neko želi da automobil ostavi cijeli dan, cijena će biti tri eura”, naveo je Gregović.

On je kazao da je parking trebao da bude stavljen u funkciju do kraja sedmice, te da očekuje da će problem biti riješen.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com